Πυρκαγιά στη Μπόχαλη
Η άμεση αντίδραση των εργαζομένων της αρχαιολογικής υπηρεσίας, κατοίκων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν επέτρεψε στη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στη Μπόχαλη, στην πίσω μεριά του Κάστρου να επεκταθεί. Το έργο των πυροσβεστών δυσκόλεψε το γεγονός ότι δεν είχαν εύκολη πρόσβαση λόγω της στενότητας του δρόμου αλλά και το ότι η δεξαμενηή που είναι εντός του Κάστρου δεν ήταν γεμάτη με νερό. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απόπειρα εμπρησμού. Στο μεταξύ με έγγραφό του ο πρώην Πρόεδρος της κοινότητας Καλαμακίου ζητά από τις αρμόδιες αρχές τη λήψη μέτρων πυροπροστασίας για το δασάκι Καλαμακίου.

Δημοτικό Συμβούλιο για το Δάνειο της Εμπορικής
Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου με θέμα τη δικαστική απόφαση για το δάνειο του Δήμου από την Εμπορική Τράπεζα. Τη σύγκλιση του Δ.Σ. ζήτησε η αντιπολίτευση προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το θέμα και ανταποκρίθηκε άμεσα η Δημοτική Αρχή.

Σεισμική δόνηση αισθητή στη Ζάκυνθο
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4R σημειώθηκε σήμερα στις 00.39 μετά τα μεσάνυχτα με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του αλιευτικού καταφυγίου Αγ. Παντελεήμονα Λεχαινών, 11 χλμ βορειοανατολικά της Κυλλήνης.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το εστιακό βάθος της δόνησης που έγινε αισθητή στη Ζάκυνθο ήταν 10χλμ.

Συνάντηση Δημάρχου με τους δικηγόρους
Μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, με την οποία αναγνωρίζεται η ακυρότητα της σύμβασης δανείου ύψους 5,5 εκ.ευρώ, που καταρτίστηκε μεταξύ του δήμου Ζακύνθου και της Εμπορικής Τράπεζας(νυν Alpha) το 2006, ο δήμαρχος Ζακύνθου παρουσία και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αρμένη κάλεσε σε ειδική συνάντηση στο γραφείο του τους δικηγόρους κ. Μπετίνη και κ. Ζαχαροπούλου, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά, διότι μαζί με τον αείμνηστο δικηγόρο Θεοδόση Καλογερόπουλο χειρίστηκαν νομικά την υπόθεση. Πρόκειται για μια ευχάριστη εξέλιξη για τον δήμο Ζακύνθου και για τους δημότεςτης Ζακύνθου, οι οποίοι πληρώνουν πάνω από 2 εκ. ευρώ τον χρόνο σε παράτυπα δάνεια και τα χρήματα μπορούν πλέον να γίνουν ανταποδοτικά έργα για την κοινωνία.

Απάντηση Κοντονή σε Θεοδωράκη
Στα όσα είπε στη βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που φτάνουν τις 200 χιλ. απάντησε ο Υπουργός δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Ο κ. Κοντονής τόνισε ότι η αναφορά αυτή είναι σωστή, διότι αυτή την ώρα ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων εκκρεμούν περίπου 195 χιλιάδες υποθέσεις. «Θέλω όμωςνα πληροφορήσω τον κ. Θεοδωράκη για κάτι που προφανώς δε γνωρίζει, διότι αν τογνώριζε θα επαινούσε την Κυβέρνηση: το 2015 παραλάβαμε συνολική εκκρεμότητα στα Διοικητικά Πρωτοδικεία της χώρας 310 χιλιάδες υποθέσεις, με τάση αυξητική και σήμερα όχι μόνο έχουμε αναστρέψει την αυξητική πορεία της εκκρεμότητας,αλλά την έχουμε περιορίσει στον αριθμό που προανέφερα. Πρόκειται περί ενόςεπιτεύγματος της Κυβέρνησης, η οποία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μείωσε εντυπωσιακά τις εκκρεμείς υποθέσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Διακοπή και πρόστιμα για ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
Τηρώντας τις βασικές αρχές για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάγκη της εφαρμογής των περιβαλλοντικών όρων, όπως ορίζεται από τον εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.), ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προχώρησε στην οριστική διακοπή της διάθεσης απορριμμάτων στα κύτταρα (Α, Β και Γ) του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου Κέρκυρας, με διατήρηση στο χώρο αυτό μόνο της λειτουργίας των υπολοίπων εγκαταστάσεων και τον εγκεκριμένο (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) που εξακολουθούν να είναι σε ισχύ και αφορούν τη μεταβατική φάση της επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων.Ταυτόχρονα με την απόφαση αυτή υποχρεώνεται ο ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Κέρκυρας σε υλοποίηση σχεδίου ενεργειών για την πλήρη αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.Τέλος για την παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων και κανόνων ορίστηκε από την ΠΙΝ, διοικητικό πρόστιμο στο ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Κέρκυρας, συνολικά εκατό ενενήντα χιλιάδων ευρώ (190.000,00 €) , εκ των οποίων, το πρόστιμο των εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000,00 €) είναι για την παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων και το πρόστιμο των ενενήντα χιλιάδων ευρώ (90.000,00 €) είναι για την παραβίαση των διατάξεων της ΚΥΑ.

Το πρώτο βήμα για αλλαγή διοίκησης
Το πρώτο βήμα για την αλλαγή στα διοικητικά του ΑΠΣ Ζάκυνθος έγινε χθες με τον Στράτο Κουρούμαλο να προχωρά στην αποπληρωμή μέρους των οικονομικών υποχρεώσεων του συλλόγου. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα γίνει η ολική αποπληρωμή και θα αναλάβει ο Στέλιος Γούναρης να τρέξει το σύλλογο της Ζακύνθου τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Μοιράσου το άρθρο: