Στην επεξεργασία των κατά προτεραιότητα στόχων της δημοτικής κίνησης «Ανάδραση» αμέσως μόλις αναλάβει τη διοίκηση του δήμου Ζακύνθου προχώρησε η εκλογική επιτροπή που συνεδρίασε υπό την προεδρία του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Αγαλιανού.

Οι στόχοι αυτοί έχουν ως εξής:

Διαχείριση των απορριμμάτων:
Πρώτιστο καθήκον της νέας μας δημοτικής αρχής είναι η ορθολογική αντιμετώπιση και η άμεση απομάκρυνση των τόνων απορριμμάτων από τους δρόμους, τις πλατείες και τις ακτές του νησιού μας, η ταχεία ολοκλήρωση του έργου στο Λίβα και η εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας του. Νέοι κάδοι απορριμμάτων, υπογειοποίηση κάδων όπου είναι εφικτό, και δημιουργία πράσινων σημείων σε καίριες θέσεις ώστε να επιτευχθεί η βελτίωση της αποκομιδής τόσο των ανακυκλώσιμων υλικών όσο και των οργανικών απορριμμάτων. Οι πολίτες θα ενημερωθούν για τη βέλτιστη διαχείριση των απορριμμάτων . Θα τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα μείωσης του όγκου τους, με πρώτο στάδιο διαλογής στην πηγή (σπίτι, εστιατόριο, ξενοδοχείο). Θα λειτουργεί επίσης Γραφείο Ανακύκλωσης το οποίο θα προγραμματίζει τους στόχους κάθε έτους και θα παρακολουθεί την υλοποίησής τους.

Ύδρευση:
Άμεση προτεραιότητα μας η αντιμετώπιση του ζητήματος της επαρκούς και ποιοτικής υδροδότησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων του Νησιού μας, με Τόλμη και Σοβαρότητα! Με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος, ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ και θα ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε όποια προσπάθεια καταστροφής του, με την κατασκευή και λειτουργία Εργοστασίου Αφαλάτωσης! Όραμα μας και δέσμευση μας ή 24ωρη υδροδότηση!!

Δράσεις:
-Επικαιροποίηση μελετών ελέγχου κατάστασης υδροφόρου ορίζοντα και διάνοιξης νέων γεωτρήσεων. -Δημιουργία αυτόνομων υδατικών ενοτήτων, με νέες πηγές υδροληψίας και δίκτυα. -Κατασκευή μικρών φραγμάτων, για εμπλουτισμό υδροφόρου ορίζοντα -Κατασκευή ομβροδεξαμενών σε περιοχές που ο υδροφόρος ορίζοντας δεν καλύπτει υδρευτικές ανάγκες. -Αντικατάσταση παλαιών δικτύων αμιαντοσωλήνων και σιδερένιων αγωγών με σύγχρονους από PVC, με ταυτόχρονη αναμόρφωση του τρόπου υδροδότησης και δημιουργία υδατικών ενοτήτων. -Επεκτάσεις και Κατασκευή νέων δικτύων. -Εγκατάσταση αυτομάτων συστημάτων ελέγχου διαρροών και ποιοτικού ελέγχου!

Οδοποιία:
Άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος των φθαρμένων και γεμάτων κινδύνων για οχήματα και πεζούς οδών, εντός και εκτός του αστικού δικτύου. Μελέτη για διαπλάτυνση ορισμένων οδών κυρίως εκτός πόλης, καθώς και πεζοδρόμηση δρόμων εντός οικισμών με εμπορική κίνηση.

Πολιτισμός:
Προσέλκυση όλων των ανθρώπων της Τέχνης, προκειμένου να συνταχθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για πλήρη αξιοποίηση του νέου θεάτρου. Ανάπλαση του υπαίθριου δημοτικού θεάτρου και αξιοποίησή του καθ’ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, με παραστάσεις από ζακυνθινά και άλλα επτανησιακά καλλιτεχνικά σχήματα, καθώς και θιάσους από όλη την Ελλάδα με έργα επιπέδου «Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου». Αξιοποίηση του μικρού υπαίθριου αμφιθεάτρου στην πλατεία Σολωμού με παραχώρησή του σε μουσικά και άλλα καλλιτεχνικά σχήματα από το νησί. Διοργάνωση παραδοσιακών και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε χώρους και σε πλατείες της πόλης και των χωριών.

Τέλος, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η επεξεργασία του προγράμματος συνεχίζεται.

Μοιράσου το άρθρο: