Διεξήχθη το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης SETE Training για επαγγελματίες τουρισμού στη Ζάκυνθο, με θέμα «Διαχείριση παραπόνων» σε συνεργασία του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου και του ΙΝΣΕΤΕ.

Πρόκειται-σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της ΕΡΤ Ζακύνθου-για μια σημαντική πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου για τη βελτίωση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στον τουρισμό, με την στήριξη του Τμήματος Τουρισμού.

«Στόχος του Δήμου είναι η εγκαθίδρυση ενός Σχολείου Τουρισμού όπου σε ετήσια βάση, θα δημιουργούνται τμήματα με προτεινόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους επαγγελματίες του νησιού με σεμινάρια όλων των επιπέδων, τόσο τεχνικά όσο και διοικητικά», επισημαίνεται σχετικά.

Το σεμινάριο υλοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακύνθου από την Παρασκευή 21 έως και το Σάββατο 22 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως και της 4 το απόγευμα, με συγκεκριμένη ομάδα συμμετεχόντων (20 άτομα).

Στην έναρξη του Σεμιναρίου, που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος για την προβολή του νησιού στο εξωτερικό, φιλοξενώντας πολλές δημοσιογραφικές αποστολές και πηγαίνοντας σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, τονίζοντας πως «στόχος είναι η ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος, ώστε να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας στον τόπο μας».

Συμμετείχαν επίσης η αρμόδια υπάλληλος Τμήματος Τουρισμού κ. Κάρδαρη και από την πλευρά του ΙΝΣΕΤΕ η συντονίστρια εκπαιδευτικού προγράμματος κ. Σοφία Παπαθεοδώρου και ο κ.Δημήτριος Σεραφειμίδης ως εισηγητής.

Όσοι επαγγελματίες επιθυμούν να ενημερωθούν περαιτέρω, μπορούν να ενημερώνονται από το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου στο τηλέφωνο: 26953 61315 (Αρμόδια υπάλληλος κ. Αθηνά Κάρδαρη).

Μοιράσου το άρθρο: