Είναι μια συνταγή που έχει τα αρώματα της ελληνικής θάλασσας, ιδανική για το σαρακοστιανό τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας. Ο chef Κώστας Κωβαίος φτιάχνει υπέροχο λινγκουίνι με γαρίδες, φινόκιο και κολοκύθι.

Υλικά

  • 500 γραμμ. λινγκουίνι
  • 20 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 100 ml ζωμό λαχανικών
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγη κρέμα φυτική γάλακτος (50 ml ) -προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες τους, προσέχοντας να κρατάνε λίγο. Κρυώνουμε και σουρώνουμε τα ζυμαρικά και λαδώνουμε ελαφρώς.
  2. Σε μια ανοικτή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες, το τσίλι και το φρέσκο κρεμμυδάκι ελαφρώς για περίπου 2-3 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  4. Προσθέτουμε τον ζωμό, το φινόκιο και το κολοκυθάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα λινγκουίνι στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε ελαφρά.
  6. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τον άνηθο κι αν θέλουμε λίγη φυτική κρέμα γάλακτος.
  7. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε άμεσα.

**Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο στη Γλυφάδα και παράλληλα γράφει συνταγές για το site της ΕΡΤ και το rockyourlife.gr . Συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender. Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων. Επίσης, είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

ligouini-garides
Ο chef Κώστας Κωβαίος φτιάχνει υπέροχο λινγκουίνι με γαρίδες, φινόκιο και κολοκύθι

Μοιράσου το άρθρο: