Μια παραδοσιακή και νόστιμη συνταγή, αρνάκι με χυλοπίτες, ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για τις γιορτινές ημέρες, ετοιμάζει ο αρχιμάγειρας Κωνσταντίνος Μουζάκης.

Υλικά

  • 1 κιλό αρνάκι
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κουταλιές λάδι
  • 1 καρότο
  • ½ κιλό χυλοπίτες
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το σοτάρουμε σε καυτό λάδι.
  2. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκορδάκι, την πιπεριά και το καρότο, όλα κομμένα σε μικρά κομμάτια.
  3. Μετά από 2 λεπτά βάζουμε 1 φλιτζάνι νερό και μόλις βράσει αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τον αφρό που σχηματίζεται.
  4. Αφήνουμε το κρέας να βράσει περίπου για 1 ώρα.
  5. Όταν μισοψηθεί, ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Προσθέτουμε τις χυλοπίτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η κόκκινη σάλτσα, να ψηθούν οι χυλοπίτες και να μαλακώσει το κρέας.
  7. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και πασπαλισμένο με το τριμμένο τυρί.

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης είναι διευθυντής Γαστρονομίας & υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας, μέλος της Παγκόσμιας Ενωσης Αρχιμαγείρων (WACS), Μέλος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας & Υπεύθυνος τμήματος της Επτανησιακής Διατροφής, «CHEF EUROPE 2015», πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας.

Μοιράσου το άρθρο: