Μια ιδιαίτερη εορταστική σαλάτα με ρόδι, καραμελωμένα καρύδια, παρμεζάνα και βινεγκρέτ ροδιού ετοιμάζει ο σεφ Κώστας Κωβαίος για τη «Ραδιοτηλεόραση», ιδανική για να συνοδεύσουμε το γεύμα μας τις γιορτινές ημέρες.

Υλικά

Για τη σαλάτα

  • Διάφορα ανάμεικτα σαλατικά (ρόκα, σπανάκι, ραντίτσιο, βαλεριάνα, μαρούλι, λόλα)
  • 1 ρόδι (τους σπόρους)
  • 100 γρ. καρύδια
  • 150 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα σε λεπτές φλοίδες
  • αλάτι και πιπέρι
  • κρέμα βαλσάμικο για το γαρνίρισμα
  • 50 γρ. ζάχαρη

Για το ντρέσινγκ

  • 2 κ.σ. χυμό ροδιού
  • 1/2 κ.σ. γρεναδίνη
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα στεγνώνουμε καλά και τα κόβουμε με το χέρι, σε μεγάλα κομμάτια.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε μούλτι και φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, με λίγες σταγόνες νερό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σκουρύνει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα καρύδια, ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε από τη φωτιά, τοποθετώντας σε λαδόκολλα να κρυώσουν.
  • Σερβίρουμε τελευταία στιγμή τη σαλάτα, αφού την έχουμε ανακατέψει με το ντρέσινγκ, στολίζοντας με τις πέρλες από το ρόδι τα καρύδια και την παρμεζάνα.
  • Ντεκοράρουμε με λίγη κρέμα βαλσάμικου.

Μοιράσου το άρθρο: