Μια ιδιαίτερη, αλλά απλή και πεντανόστιμη, συνταγή για κριθαρότο με γαρίδες, κρόκο Κοζάνης και ντοματίνια, ετοιμάζει για τη Ραδιοτηλεόραση ο chef Κωνσταντίνος Κωβαίος. Ενα πιάτο που συνοδεύεται τέλεια από ένα καλό λευκό κρασί. 

Υλικά 

  • 200 γραμμ. κριθαράκι
  • 10 γαρίδες Νο 2 καθαρισμένες
  • 500 ml ζωμός λαχανικών ζεστός
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4-5 ίνες από κρόκο Κοζάνης
  • Λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 50 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 2-3 λεπτά. Τις αφαιρούμε και προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε ελαφρώς για άλλα 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το κριθαράκι και λίγο λίγο τον ζωμό μέχρι να μαγειρευτεί το ζυμαρικό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Λίγο πριν τελειώσει αυτή η διαδικασία προσθέτουμε και πάλι τις γαρίδες.
  5. Όταν το κριθαρότο είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο της Γλυφάδας ενώ γράφει, παράλληλα, συνταγές για το site της ΕΡΤ, το rockyourlife.gr και συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender. Ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής – «Acropolis». Είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Επίσης, είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με πληθώρα σεμιναρίων στη γαστρονομία και στην Υγιεινή Τροφίμων. Στην έως τώρα επαγγελματική του καριέρα έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

koveos_garides

 

Μοιράσου το άρθρο: