Μια συνταγή εύκολη και νόστιμη, είτε για πρώτο πιάτο είτε για συνοδευτικό κρέατος. Τα μανιτάρια είναι ιδανικός «μεζές» για κάθε περίπτωση, καθώς είναι θρεπτικά και ταιριάζουν με πολλούς συνδυασμούς. Τη συνταγή υπογράφει ο Κωνσταντίνος Κωβαίος, Chef de cuisine και μέλος Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις».

Συνταγή Κωνσταντίνου Κωβαίου

Υλικά

  • 8 μεγάλα μανιτάρια
  • 200 γραμμ. χαλούμι
  • 1 ντομάτα μεγάλη
  • 1 κ.σ. σκόρδο τριμμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρέσκο πιπέρι κατά προτίμηση
  • Φρέσκα φύλλα σαλάτας (ρόκα, σπανάκι, ραντίτσιο) για το γαρνίρισμα
  • Κρέμα βαλσάμικου
  • Ελαιόλαδο για τη σαλάτα

Εκτέλεση 

  1. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας και βγάζουμε το κοτσάνι τους.
  2. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα μανιτάρια και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο.
  3. Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες και βάζουμε μια φέτα σε κάθε μανιτάρι.
  4. Προσθέτουμε το χαλούμι στην κορυφή, κομμένο σε φέτες και προσθέτουμε θυμάρι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10’ στους 170 βαθμούς.
  6. Σερβίρουμε με τη σαλάτα στο πλάι, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και βαλσάμικο.

Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο της Γλυφάδας ενώ γράφει, παράλληλα, συνταγές για το site της ΕΡΤ, το rockyourlife.gr και συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender. Ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής – «Acropolis». Είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Επίσης, είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με πληθώρα σεμιναρίων στη γαστρονομία και στην Υγιεινή Τροφίμων. Στην έως τώρα επαγγελματική του καριέρα έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Συνταγή Κωνσταντίνου Κωβαίου

Μοιράσου το άρθρο: