Ο sous chef στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, Λάζαρος Κολαξής, ετοιμάζει για τη «Ραδιοτηλεόραση» μελιτζάνες ιμάμ στο γκριλ.

Υλικά

  • Μια μελιτζάνα φλάσκα κομμένη στη μέση
  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
  • Λίγο μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Περνάμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές στο γκριλ με αλάτι και λάδι.
  2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο.
  3. Βάζουμε τον πελτέ και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  4. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το βγάζουμε από τη φωτιά.
  5. Τοποθετούμε τη σύμβραση πάνω στις μελιτζάνες και τις πιπεριές στο πλάι.

**Ο Λάζαρος Κολαξής είναι sous chef στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Έχει εργαστεί ως μάγειρας στα ξενοδοχεία «Ναυσικά» του «Αστέρα Βουλιαγμένης», στο «Saint George Lycabetus» και στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Έχει λάβει μέρος σε δύο πανελλαδικούς διαγωνισμούς μαγειρικής του chef club, με αντίστοιχα μετάλλια (ένα αργυρό και ένα χάλκινο).

Μοιράσου το άρθρο: