Κάθε εορταστικό τραπέζι κλείνει ιδανικά με ένα επιδόρπιο. Πέρα από τα μελομακάρονα και κουραμπιέδες που θα υπάρχουν στο τραπέζι αυτές τις ημέρες, ο σεφ Κώστας Κωβαίος μάς προτείνει μια εύκολη λύση για ένα ελαφρύ και γρήγορο γλυκό. Μους γιαουρτιού με μέλι, μπαχαρικά και ρόδι.

Υλικά

  • 400 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά
  • 100 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
  • λίγη κανέλα και γαρύφαλλο
  • 1 βανιλίνη ή 1 λοβό βανίλιας
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • μέλι για το σερβίρισμα
  • τους σπόρους από 1 ρόδι
  • φύλλα δυόσμου και καρύδια για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος, που πρέπει να είναι παγωμένη σε σφιχτή σαντιγί. Διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Παράλληλα σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μέλι και το ρόδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Ενσωματώνουμε το γιαούρτι με τη σαντιγί κι ανακατεύουμε απαλά για να ενωθεί το μείγμα.
  • Σερβίρουμε σε ποτήρια κρασιού με τη μους, γαρνίροντας με το μέλι, τα ρόδια, φύλλα δυόσμου και καρύδια.

Μοιράσου το άρθρο: