Ο chef de cuisine, Κωνσταντίνος Κωβαίος, ετοιμάζει για τη «Ραδιοτηλεόραση» ποικιλία μανιταριών με άρωμα δεντρολίβανου και τυρί αρωματισμένο με κύμινο.


Υλικά

Για τα μανιτάρια

  • 1 κιλό μανιτάρια διάφορα (λευκά, πλευρώτους, shimeji, πορτομπέλο)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 100 ml ζωμός λαχανικών
  • 100 ml σάλτσα demiglace
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Σουσάμι λευκό και μαύρο

Για το τυρί 

  • 200 γραμμάρια τυρί cottage
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε πρώτα με το τυρί, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και σκουπίζουμε με πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε το ζωμό τη σάλτσα και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε έως να δέσει η σάλτσα.
  • Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους και το τυρί στο κέντρο πασπαλίζοντας με το σουσάμι.

**Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Μοιράσου το άρθρο: