Τι άλλο να ζητήσει κανείς να φάει τον χειμώνα; Οι σούπες είναι θρεπτικές, νόστιμες και αποτελούν μια εύκολη λύση για ένα μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα που θα μας ζεστάνει. Ο chef de cuisine, Κωνσταντίνος Κωβαίος, μάς δίνει τη συνταγή του για σούπα με καρότο και φινόκιο, αρωματισμένη με τζίντζερ και πορτοκάλι. 

Υλικά

  • Μισό κιλό καρότα
  • 2 τεμάχια φινόκιο
  • 2 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο εστραγκόν

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν ελαφρώς.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το τζίντζερ για 5-6΄.
  3. Προσθέτουμε και τα καρότα και το φινόκιο και τα σοτάρουμε ελαφρώς για άλλα 2-3’.
  4. Συμπληρώνουμε το ζωμό (κατά προτίμηση ζεστό) και μαγειρεύουμε τη σούπα για περίπου 15’ να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
  5. Προσθέτουμε και τις πατάτες και βράζουμε για άλλα 10΄.
  6. Περνάμε τη σούπα από μπλέντερ χειρός και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το εστραγκόν και το ξύσμα πορτοκαλιού λίγο πριν σερβίρουμε.
  7. Σερβίρουμε με κρουτόν ή κριτσίνια.

Tip

Μπορούμε να δώσουμε μια πιο δροσερή νότα στη σούπα μας, προσθέτοντας μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι και φρέσκο πιπέρι λίγο πριν τη σερβίρουμε.


** Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Μοιράσου το άρθρο: