O Γυναικείος Συνεταιρισμός «Τα λεύκα» από τη Λέσβο, ετοιμάζει για τη «Ραδιοτηλεόραση» αφράτες και τραγανές δίπλες -ένα αγαπημένο παραδοσιακό γλύκισμα για κάθε περίσταση.


Υλικά 

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 8 περίπου φλιτζάνια νερό
  • Αμύγδαλα

Εκτέλεση

  1. Κάνουμε ένα απλό ζυμαράκι με λάδι, νερό και αλεύρι.
  2. Με την τέχνη του ανοίγματος χειροποίητου φύλλου, φτιάχνουμε τις δίπλες.
  3. Έπειτα τις μελώνουμε και τις πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.

Ο Γυναικείος Συνεταιρισμός «Τα λεύκα»  

Ο Γυναικείος Συνεταιρισμός «Τα λεύκα» βρίσκεται σε ένα ορεινό χωριό της Λέσβου, την Άγρα. Αποτελείται από 15 γυναίκες που αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους παρασκευάζοντας:

  • δίπλες
  • μαρμελάδες
  • γλυκά του κουταλιού και του ταψιού
  • ζυμαρικά
  • χάχλες
  • χυλοπίτες

Τα προϊόντα αυτά, τα οποία είναι παρασκευασμένα από αγνές πρώτες ύλες,  τα βρίσκουμε σε επιλεγμένα καταστήματα στο νησί της Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο: