Αναγνώσεις αγαπημένων βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών, προβολές αγαπημένων ταινιών, κατασκευές, διαλέξεις, λογοτεχνία… Οι δράσεις για ενηλίκους, παιδιά και εφήβους στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, δεν έχουν τέλος αυτόν τον Ιούνιο. Οι εγγραφές για όσους ενδιαφέρονται αρχίζουν από την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017.

Δράσεις για ενήλικες

7/6/2017, 19:00. Πρόληψη του HIV/AIDS. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους και ενήλικες. Σε συνεργασία με το Κέντρο Ζωής διοργανώνεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη θεματολογία:

  • Ο HIV και το AIDS (πώς επιδρά ο HIV στον άνθρωπο; Η εξέλιξη από τη μόλυνση με τον HIV στη λοίμωξη HIV και από τη χρόνια λοίμωξη στο AIDS)
  • Η ανάπτυξη της θεραπείας της λοίμωξης HIV από το 1981 έως σήμερα (η πρώτη 15ετία τρόμου και η εποχή της HAART, η κατάσταση σήμερα)
  • Επιδημιολογικά δεδομένα για τη λοίμωξη HIV στην Ελλάδα
  • Τρόποι εξέτασης/διάγνωσης
  • Τρόποι μετάδοσης και μη μετάδοσης του HIV
  • Τρόποι προφύλαξης από τον HIV και τα υπόλοιπα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα: Ασφαλής σεξουαλική συμπεριφορά και επίδειξη ορθής χρήσης προφυλακτικού

12/6/2017, 11:30. Ο ρόλος του βασικού μεταβολισμού στις διατροφικές μας ανάγκες. Βιωματικό σεμινάριο-στρογγυλό τραπέζι με θέμα την διατροφή. Τι συμβαίνει στον μεταβολισμό μας με την πάροδο του χρόνου; Γιατί ενώ οι διατροφικές μας συνήθειες δεν άλλαξαν σημαντικά δεν μπορούμε να διατηρήσουμε το βάρος μας σταθερό ή και αυτό αυξάνεται με τον χρόνο; Ποιος ο ρόλος του βασικού μεταβολισμού σε τέτοιες καταστάσεις; Ερωτήματα που όλοι λίγο πολύ έχουμε θα συζητηθούν με τη διατροφολόγο – διαιτολόγο, Παντελή Δέσποινα.

Λέσχες Ανάγνωσης

7/6/2017, 20:30. Λέσχη Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας Ενηλίκων όπου οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα στις 20:30 και στόχο έχει την ουσιαστική γνωριμία με το συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος και τους συγγραφείς που ασχολούνται με αυτό. Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 τα μέλη της λέσχης συζητούν και αναλύουν το βιβλίο του Bossi, Luc «Ο Φρόιντ στο Μανχάταν». Τη Λέσχη συντονίζει η χημικός Αγγελική Φατίση και ο ποιητής, Τόλης Νικηφόρου.

9/6/2017, 18:30. Λέσχη βιβλιοφάγων για παιδιά ηλικίας 8-13 ετών, όπου οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Παρασκευή στις 18:30. Στόχος της Λέσχης είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας. Οι μικροί βιβλιοφάγοι γνωρίζουν τα λογοτεχνικά βιβλία, μέσα από ένα νέο πρίσμα διασκεδαστικό και δημιουργικό. Με όχημα τη μουσική, τα παιδιά ξεκινούν και τελειώνουν ένα μαγικό ταξίδι… Μεγάλοι και μικροί ταυτίζονται με τους ήρωες παίζοντας ομαδικά παιχνίδια, σταυρόλεξα και ακροστιχίδες. Συντονίζει η οικονομολόγος, Άννα Δασκοπούλου.

14/6/2017, 20:30. Λέσχη Ανάγνωσης Ελληνικής και Ξένης Πεζογραφίας ενηλίκων όπου οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα στις 20:30. Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, τα μέλη της λέσχης συζητούν και αναλύουν το βιβλίο του Domínguez Carlos María «Χάρτινο σπίτι». Τη Λέσχη συντονίζει η χημικός, Αγγελική Φατίση.

XARILAOY_PAIDIKO TMHMA (1)

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017
Περιπέτειες από σημείο σε σημείο σε 125 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου συμμετέχει για 6η συνεχόμενη χρονιά και διοργανώνει δράσεις για τα παιδιά της Θεσσαλονίκης, από 16 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου 2017.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

Δηλώσεις συμμετοχής: Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310324666).

Έναρξη εγγραφών για συμμετοχή στις δραστηριότητες: Τετάρτη 31/5/2017

Η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου είναι μέλος του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

  • Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, Νικάνορος 3, Θεσσαλονίκη
  • Τηλ.: 2310 324666
  • email: [email protected]

Μοιράσου το άρθρο: