Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεών του, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προ(σ)καλεί τους μικρούς… καλλιτέχνες να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό εικαστικής δημιουργίας με αντικείμενο έμπνευσης το θεατρικό έργο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και την ομότιτλη μουσική σύνθεση του Φέλιξ Μέντελσον.

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό έως την Κυριακή 29 Οκτωβρίου υποβάλλοντας ένα πρωτότυπο έργο -ζωγραφιά, ψηφιακό σχέδιο ή κολάζ σε ψηφιακή μορφή με ανάλυση τουλάχιστον 300 dpi (οι αναλογικές ζωγραφιές και τα κολάζ θα πρέπει να σκαναριστούν ή να φωτογραφηθούν). Το περιεχόμενο της δημιουργίας θα πρέπει να είναι σε πλήρη συνάφεια με την ιστορία του «Όνειρου καλοκαιρινής νύχτας» αλλά και με τα μουσικά αποσπάσματα από τη σύνθεση του Μέντελσον που θα ακουστούν στην πρωινή συναυλία της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2017 (ώρα έναρξης 11:30 π.μ.), στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Λίγα λόγια για το θεατρικό του Σαίξπηρ και τη μουσική σύνθεση του Μέντελσον

Το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» είναι ένα από τα πιο γνωστά αλλά και πολυδιάστατα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Ο μεγάλος βάρδος εμπνέεται από μια ονειρική Αθήνα και περιγράφει τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών Αθηναίων και μιας ομάδας ερασιτεχνών ηθοποιών καθώς και τη σχέση τους με τον Δούκα και τη Δούκισσα της Αθήνας, Θησέα και Ιππολύτη, αλλά και με τα ξωτικά ενός δάσους κάτω από το μαγικό φεγγαρόφωτο.

Ο Φέλιξ Μέντελσον εμπνέεται από τη μαγική σαιξπηρική ιστορία και γράφει, μόλις στα 17 του, τη διάσημη Εισαγωγή, έργο αρ. 21, ενώ μερικά χρόνια αργότερα ξαναδουλεύει τη σύνθεσή του, οπότε και προκύπτει το έργο αρ. 61, δημοφιλή αποσπάσματα του οποίου θα παρουσιαστούν στην πρωινή κυριακάτικη συναυλία της 26ης Νοεμβρίου.

Συμμετοχή

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά και νέοι 6 έως 16 ετών, υποβάλλοντας μια πρωτότυπη δημιουργία εμπνευσμένη από τα παρακάτω μουσικά αποσπάσματα του προγράμματος της συναυλίας: A midsummer Νights Dream op. 61: Overture, Scherzo, Fairies March, Intermezzo, Nocturne, Wedding March.  

Οι συμμετέχοντες υποβάλλουν έργα μεμονωμένα και όχι ως μαθητές σχολείων.

Τρόπος υποβολής και προθεσμία

Τελική ημερομηνία υποβολής έργων: Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 έως τις 23:59. Αναλυτικές οδηγίες για τους όρους συμμετοχής στον σύνδεσμο:

http://www.megaron.gr/default.asp?pid=319&la=1

Μοιράσου το άρθρο: