Τη μεταγλωττισμένη ρομαντική περιπέτεια κινούμενων σχεδίων (3D animation), συμπαραγωγής Ισπανίας-Πορτογαλίας 2005, «Όνειρο θερινής νύχτας» (Midsummer Dream/El sueño de una noche de San Juan), έχουν  την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017, στις 9 το βράδυ, στην ΕΡΤ2.Υπόθεση: Κατά το θερινό ηλιοστάσιο -στο βόρειο ημισφαίριο της Γης- έχουμε τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου. Σύμφωνα με τον θρύλο, κάθε χρόνο αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα, οι άνθρωποι μπορούν να μπουν στη χώρα των παραμυθιών, όπου οι νεράιδες και τα ξωτικά θα πραγματοποιήσουν τις κρυφές τους επιθυμίες.

Midsummer Dream (1)

Η Έλενα είναι μια νέα, σύγχρονη και έξυπνη κοπέλα που δεν πιστεύει στους μύθους. Θα έκανε τα πάντα, όμως, για να γιατρέψει τον άρρωστο πατέρα της. Έτσι ξεκινά την αναζήτηση της Τιτάνια, της ακριβοθώρητης Βασίλισσας της Νεραϊδοχώρας. Στο δύσκολο ταξίδι προς το μαγικό κόσμο που έχει ξεχαστεί από τους ανθρώπους και δεν είναι πλέον ο ίδιος, δίπλα της θα βρεθούν ο Δημήτριος και ο Λύσανδρος. Οι δυο τους προσπαθούν να τη βοηθήσουν και να κερδίσουν την αγάπη της!

Πρόκειται για μία από τις πιο ακριβές ευρωπαϊκές παραγωγές κινούμενων σχεδίων και την πρώτη απόπειρα να μεταφερθεί σε animation το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Σκηνοθεσία: Άνχελ ντε λα Κρουζ, Μανόλο Γκόμεζ

Διάρκεια: 80΄

Βραβείο Goya 2006-Καλύτερη Ταινία Κινούμενων Σχεδίων

Μοιράσου το άρθρο: