Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Ίδρυμα Ωνάση δίνει την ευκαιρία σε παιδιά με νοητική υστέρηση και τους γονείς τους να πειραματιστούν με ήχους και χρώματα μέσα από εξειδικευμένα ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, στο πλαίσιο του προγράμματος «Έλα κι εσύ, ζωγραφίζω μουσική», από τις 10 Φεβρουαρίου.

Μέσα από το εργαστήρι, τα παιδιά αναπτύσσουν τις γλωσσικές, ακουστικές και κινητικές τους ικανότητες, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την προσωπική τους οργάνωση, σε ένα ασφαλές για τις ανάγκες τους εκπαιδευτικό περιβάλλον και με την καθοδήγηση εξειδικευμένων παιδαγωγών και έμπειρων μουσικών.

Κύριος σκοπός του εργαστηρίου είναι η δημιουργία μιας παρέας παιδιών και ενηλίκων που επικοινωνεί, παίζει, χαίρεται και εκφράζεται μέσα από τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες.

Το πρόγραμμα φέρνει παιδιά και γονείς σε επαφή με διαφορετικά μουσικά όργανα, με μουσικοκινητικά παιχνίδια, με γνωστά παιδικά τραγούδια, αλλά και με πρωτότυπες μελωδίες, υπό τη συνοδεία «ζωντανής» μουσικής από πιάνο και σαξόφωνο. Παράλληλα με τα μουσικοκινητικά παιχνίδια και τα τραγούδια, ατομικές και ομαδικές εικαστικές δραστηριότητες έρχονται να εμπλουτίσουν με χρώματα και σχήματα την κατανόηση των παιδιών πάνω σε βασικές έννοιες της μουσικής, όπως ο ρυθμός, η ένταση, το τονικό ύψος και η μελωδική γραμμή.

 Αθήνα-Β΄ Κύκλος: 1 0 & 24 Φεβρουαρίου 2018 και 3,10,17 & 24 Μαρτίου 2018

 Ο Β΄ κύκλος στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση πραγματοποιείται, στις παρακάτω ημερομηνίες, για δύο ηλικιακά γκρουπ παιδιών με νοητική υστέρηση:

α) για παιδιά 68 ετών και τους γονείς τους, ώρες 16:0018.00

β) για παιδιά 912 ετών και τους γονείς τους, ώρες 18:0020:00

 Υπεύθυνη σχεδιασμού: Ελένη Παλλέ

 Συντελεστές:

Βάντα Παναγιώτου-ειδική παιδαγωγός

Σπύρος Σουλαδάκης-πιάνο

Guido di Flaviis-σαξόφωνο

Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ιδρύματος Ωνάση:

Χριστίνα Παναγιωτάκου

Προϋποθέσεις:

Κάθε παιδί συνοδεύεται από έναν μόνο γονέα.

Η πρώτη συνάντηση κάθε κύκλου απευθύνεται μόνο στους γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά στο εργαστήριο.

Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική σε όλες τις συναντήσεις, ενώ προαιρετικά και κατά περίπτωση μπορούν να συμμετάσχουν και συγγενείς πρώτου βαθμού, όπως αδέλφια.

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Λ. Συγγρού 107

 Τηλ. 210 3713000 (09:00-17:00)

 

Μοιράσου το άρθρο: