Η διαδραστική παράσταση Μια πόλη μα ποια πόλη ΙΙ: Η γνωριμία με τις 7 καλές τέχνες, για μικρούς θεατές από τριών ετών και άνω, παρουσιάζεται από την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:00, στην παιδική σκηνή του Πολυχώρου Πολιτισμού Αθηναΐς.

Άραγε η Τέχνη μπορεί να λιώσει μια ατσάλινη καρδιά; Μπορεί να την κάνει να χτυπά δυνατά; Να γελά; Να τραγουδά; Ν’ αγαπά;

Mέσα από διάδραση, μουσική, μπαλέτο, ζωγραφική, τραγούδι, γέλιο και χορό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις 7 καλές τέχνες. Η παράσταση, η οποία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του συγγραφέα Γιώργου Κωνσταντινίδη (εκδ.  Άγκυρα) έρχεται, μετά τη Γαλλία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το έργο

Ένας μύθος ξεκινά για τον στρατάρχη «H ατσάλινη καρδιά», έναν κατακτητή μεγάλο και τρανό, που φτάνει σε μια πόλη όπου όλοι ασχολούνται με τις 7 τέχνες. Χάνοντας μυστηριωδώς τον στρατό του, συναντά ένα κοριτσάκι που παίζει ατάραχο μουσική. Καθώς πάει να σηκώσει σπαθί, το κοριτσάκι τον κοιτά και γλυκά του τραγουδά «έτσι ατσάλινη που είναι η ψυχή, έτσι ατσάλινος ας γίνεις κι εσύ». Τότε ευθύς μεταμορφώνεται σε άγαλμα. Δέκα χρόνια μετά, το άγαλμα ξυπνά, ο χρόνος πίσω γυρνά κι ανακαλύπτει… τι έγινε εκείνη την εποχή. Πώς χάθηκε ο στρατός του; Τι το ιδιαίτερο είχε η πόλη ετούτη; Πού κρύβεται το μυστικό κλειδί; Άραγε η Τέχνη μπορεί να λιώσει μια ατσάλινη καρδιά; Μπορεί να την κάνει να χτυπά δυνατά; Να γελά; Να τραγουδά; Ν΄αγαπά;

Η μουσική, η ζωγραφική, η γλυπτική, ο κινηματογράφος, η ποίηση κι χορός, «μονομαχούν» με θέατρο, κέφι, χρώμα κι αγάπη ενάντια στον πόλεμο, στην αλαζονεία και στο καταστροφικό «εγώ».

Αυστηρώς κατάλληλη από 3 χρόνων και άνω.

Κείμενο: Γιώργος Κωσταντινίδης – Αλεξάνδρα Τσιλιμπάρη

Σκηνοθεσία: Ελισάβετ Θεοδώρου

Χορογραφίες: Ειρήνη Μεσσήνη

Σκηνογραφία: Μαρία Μεθυμάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Kασσάνδρα Μπαφαλούκου

Κοστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά

Βοηθός σκηνογράφου: Δανάη Σαμαρά

Μουσική επιμέλεια-τραγούδια: Γιώργος Κωσταντινίδης

Ομάδα Θεατροποιώ: Βασίλης Ασημάκης, Βασιλική Ζαντρίμα, Κριστέλα Ζοτάι, Ειρήνη Μεσσήνη, Γλυκερία Παπαδοπούλου.

Info:

Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναΐς, Καστοριάς 34-36, Αθήνα

Κάθε Κυριακή στις 11:00

Διάρκεια: 70΄(με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: Κυριακή 10,00 €/ 8,00 €

Πληρ.: 210-3480080 (10:00-13:00 & 17:00-22:00)

Και καθημερινές (για σχολεία): 6,00 € (κατόπιν συνεννόησης),  694 414 5404, 2109345378

 

Μοιράσου το άρθρο: