Μια σειρά από εορταστικά προγράμματα και δράσεις διοργανώνει το Μουσείο της Ακρόπολης και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους, με παιδικά εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις και παραδοσιακά γλυκίσματα, στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Οι μικροί φίλοι που θα επισκεφθούν το Μουσείο, τις γιορτινές ημέρες, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν, με πολλή φαντασία, δικά τους κτήρια από λευκά τουβλάκια. Έμπνευσή τους οι ναοί, οι κίονες και τα κιονόκρανα από την Ακρόπολη!

Ημέρες & ώρες: Σάββατο 16/12 & Κυριακή 17/12, 11 π.μ. & 1 μ.μ.

Διάρκεια: 90 λεπτά

Ηλικίες: παιδιά 7-11 ετών

Κρατήσεις: Τηλεφωνική κράτηση & προαγορά εισιτηρίων στο 210 9000900 , κάθε Τρίτη & Τετάρτη, 12 μεσημ. – 3 μ.μ.

Τηρείται σειρά προτεραιότητας (έως 35 παιδιά ανά εργαστήρι).

Κόστος συμμετοχής: Συμβολικό αντίτιμο για κάθε παιδί 2 ευρώ.

Παιδικό εργαστήριο «Ο πλανήτης των μύθων»

Μικροί και μεγάλοι περιπλανώνται στις πατρίδες των μυθικών λαών, ηρώων και τεράτων. Χαρτογραφούν τον δικό τους τόπο στη Γη των μύθων και φωτίζουν τον θόλο του Ουρανού.

Ημέρες & ώρες:

Σάββατο 23/12 & Σάββατο 30/12, από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Κυριακή 24/12 & Κυριακή 31/12, από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Ηλικίες:  παιδιά 4 -12 ετών και συνοδοί τους

Γλώσσες: ελληνικά & αγγλικά

Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Απαραίτητο είναι το εισιτήριο γενικής εισόδου του Μουσείου για τους γονείς/συνοδούς.

Σημείο συνάντησης: Μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου με θέα την Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης, χωρίς κράτηση.

Θεματική παρουσίαση «Ένας περίπατος στο Μουσείο Ακρόπολης με τον αρχαιολόγο»

Μικροί και μεγάλοι, με οδηγό έναν αρχαιολόγο του Μουσείου, ταξιδεύουν στον κόσμο των μύθων, των πλασμάτων της φύσης και της τέχνης, των γραμμάτων και των αριθμών, επιλέγοντας οι ίδιοι τα εκθέματα που τους ενδιαφέρουν.

Ημέρες & ώρες: Τετάρτη 27/12, Πέμπτη 28/12 & Παρασκευή 29/12, 11 π.μ. & 1 μ.μ.

Ηλικίες: παιδιά 4 -12 ετών και συνοδοί

ΚρατήσειςΤηλεφωνική κράτηση στο 210 9000900 (εσωτ. 405) από 7 έως 22 Δεκεμβρίου, κάθε Πέμπτη & Παρασκευή, 12 μεσημ. – 2 μ.μ. Τηρείται σειρά προτεραιότητας (έως 20 παιδιά και ένας συνοδός ανά δράση).

Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Απαραίτητο είναι το εισιτήριο γενικής εισόδου του Μουσείου για τους γονείς/συνοδούς.

Σημείο συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών στο ισόγειο του Μουσείου.

Η παρουσίαση πραγματοποιείται από τους Αρχαιολόγους – Φροντιστές του Μουσείου.

Μουσικές εκδηλώσεις

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι, οι επισκέπτες του Μουσείου  έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν την περιήγησή τους στην Αίθουσα του Παρθενώνα, με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων της άρπας του Θοδωρή Ματούλα και του μικρού οργάνου του Θάνου Μαριέτη, με έργα των Σείκιλου, Kirchner, Vivaldi, Bach, Purcell, και άλλων.

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, το Κουιντέτο Εγχόρδων «Quintarco» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών παρουσιάζει, στο ισόγειο του Μουσείου, χαρούμενες χριστουγεννιάτικες αλλά και κλασικές μελωδίες, όπως αποσπάσματα από το μπαλέτο «Καρυοθραύστης» του Tchaikovsky, από τους χορούς του Brahms και τους χορούς του Σκαλκώτα. Συμμετέχουν: Ν. Μάνδυλας, Μ. Χαραλαμπίδου, Ι. Λουκά, Α. Πόλκα και Τ. Καπογιάννης.

Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο ισόγειο του Μουσείου, το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «Metallon» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών  ερμηνεύει διάσημες χριστουγεννιάτικες κινηματογραφικές αλλά και τζαζ μελωδίες, όπως είναι τα έργα των Mendelssohn, Bizet και Strauss.

Συμμετέχουν: Π. Καίσαρης, Γ. Καραμπέτσος, Π. Μπαλαμός, Φ. Βερνίκος, Κ. Σίσκο, Δ. Φρόνιμος, Κ. Αυγερινός, Ε. Καραμπάς, Π. Ζαφειρόπουλος, Α. Θεοδώρου, Γ. Ραράκος και Σ. Λάμπουρας.

Μουσείο της Ακρόπολης

Τηλ. 210 9000915

 

Μοιράσου το άρθρο: