Εκατόν ογδόντα χρόνια ιστορίας και προσφοράς στον τόπο μας συμπληρώνει φέτος το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Μια διαδρομή που μπορεί να περιγραφεί με τέσσερις λέξεις: «εκπαίδευση, έρευνα, κοινωνική προσφορά».

Με τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την επέτειο των 180 χρόνων του Πολυτεχνείου, δίνεται  η ευκαιρία να θυμηθούμε την πολυετή πορεία του ιδρύματος, από την εποχή που οι μετσοβίτες ευεργέτες χρηματοδότησαν την ίδρυσή του, έως τη σημερινή λαμπρή θέση που κατέχει διεθνώς.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

  1. θεματικές ενότητες που αναφέρονται στις σχολές του Πολυτεχνείου,
  2. έναν διαγωνισμό φαντασίας, δημιουργικότητας και τεχνολογίας, το GameJam, που φιλοξενείται στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου στις αρχές Ιουλίου και
  3. μία έκθεση με έργα τέχνης καθηγητών με μελών ΔΕΠ, τον Νοέμβριο του 2017.

Η κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό των 180 χρόνων του Μετσοβίου προγραμματίζεται για τις 12 Δεκεμβρίου 2017.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο «δεν ήταν ποτέ αποξενωμένο από την κοινωνική πραγματικότητα», δήλωσε ο Πρύτανης του ιδρύματος, καθηγητής Ι. Γκόλιας, στην πρώτη της σειράς των εκδηλώσεων, που έγινε στο Λαύριο. Ακριβώς αυτό, αποδεικνύει η επιλογή να γίνει η πρώτη εκδήλωση στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, με θέμα «Μεταλλωρύχοι του κόσμου: Ιχνηλατώντας την ταυτότητά τους μέσα από την τέχνη». Η εκδήλωση συμπίπτει και με τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: