Εβδομάδα Γαστρονομίας στην Αμοργό είναι η εβδομάδα που διανύουμε (18-23 Σεπτεμβρίου 2017). Είναι μια μεγάλη γιορτή της τοπικής κουζίνας που έχει ως βασικό της σκοπό την ανάδειξη και την προβολή των τοπικών συνταγών, των προϊόντων αλλά και της γαστρονομικής κουλτούρας του νησιού της Αμοργού.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαστρονομίας της Αμοργού διοργανώνονται ποικίλες εκδηλώσεις κυρίως γύρω από τη γαστρονομία -κι όχι μόνον, καθώς έχουν προγραμματιστεί και ανοικτές εκδηλώσεις του καταδυτικού event «Authentic Big Blue».

Τετάρτη & Πέμπτη 20-21 Σεπτεμβρίου 2017. Γιορτή Κρασιού 

Κατάπολα Αμοργού, 19:00-23:00. Διήμερη γιορτή κρασιού με 15 καλεσμένα οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα. Στην ίδια εκδήλωση, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, στις 19:00, η δημοσιογράφος γεύσης Νίκη Μηταρέα μαγειρεύει «Με κρασί και ελληνικά», όπως στο ομώνυμο βιβλίο της.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017. Συνέδριο Γαστρονομίας με Θέμα: «Ταυτότητα και μέλλον της Αμοργιανής κουζίνας»

Αιγιάλη, Ασκάς, 17:00-19:00. Συνέδριο Γαστρονομίας στην Αιγιάλη της Αμοργού με θέμα την ταυτότητα και το μέλλον της κυκλαδίτικης κουζίνας και ειδικά εκείνη της Αμοργού, με σπουδαίους καλεσμένους ομιλητές. Στην ίδια εκδήλωση μιλούν για το πώς εμπνεύστηκαν το βιβλίο τους «Του ανέμου και της αρμύρας» οι συγγραφείς του Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη και Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, οι οποίοι έχουν αφιερώσει ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο τους στο νησί της Αμοργού.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017. Παρουσίαση Καφενείων της Αμοργού. 

Αρκεσίνη, Καφενείο «ο Μάκης», 18:00-19:00. Παρουσίαση των πέντε καφενείων της Αμοργού από τον συγγραφέα και εμπνευστή τον Γιώργο Πίττα, όπως αυτά παρουσιάζονται στο βιβλίο του «Τα καφενεία της Ελλάδος».

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017. Συναυλία. 

Κατάπολα, Ξυλοκερατίδι, 21:00. Συναυλία του Eric Serra, συνθέτη της μουσικής της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο».

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017. Τελετή Λήξης

Κάτω Μεριά, Μοναστήρι Αγίας Παρασκευής, 20:30. Στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, ο μάγειρας της γιορτής του ομώνυμου Πανηγυριού, Βαγγέλης Μενδρινός, και το επιτελείο του μαγειρεύουν σε όλους όσοι παραβρεθούν τη βραδιά εκείνη. Φέτος, ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου συνδράμει μαγειρικά στη μεγάλη αυτή γιορτή!

Μοιράσου το άρθρο: