Με νέο ραδιοτηλεοπτικό σποτ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μάς καλούν να δούμε τους ασθενείς τους χωρίς παρωπίδες και ταμπέλες, όπως ακριβώς τους βλέπουν οι ομάδες τους σε όλο τον κόσμο: ως ανθρώπους με επιτακτικές ιατρικές και ανθρωπιστικές ανάγκες που κινδυνεύουν.

carousel_6241

«Πρόσφυγας ή μετανάστης; Χριστιανός ή μουσουλμάνος; Στρατιώτης ή άμαχος;». Μπορεί αυτές οι ερωτήσεις να ακούγονται όλο και πιο συχνά, για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα όμως δεν υπάρχουν αυτοί οι διαχωρισμοί. «Σε μια εποχή που, δυστυχώς, αμφισβητούνται παγκοσμίως ακόμα και οι ανθρωπιστικές αξίες, η ιατρική ηθική και η αμερόληπτη, ουδέτερη και ανεξάρτητη ανθρωπιστική δράση, επιλέξαμε να τονίσουμε την αρχή της μη-διάκρισης, ανοίγοντας έναν ουσιαστικό διάλογο με την ελληνική κοινωνία σε αυτή την κατεύθυνση» αναφέρει ο Χρήστος Χρήστου, χειρουργός και Πρόεδρος του Δ.Σ. των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

«Στον πυρήνα της νέας αυτής καμπάνιας ευαισθητοποίησης τοποθετείται και πάλι ο άνθρωπος, ο ασθενής, ο τραυματίας, εκείνος που βρίσκεται σε ανάγκη ανεξαρτήτως φυλής, τόπου γέννησης, γλώσσας ή θρησκείας».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ιδρύθηκαν στο Παρίσι πριν 46 χρόνια, έχοντας ως βασική αρχή την προσφορά ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο, χωρίς καμιά φυλετική, πολιτική, θρησκευτική ή άλλη διάκριση.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στηρίζονται κυρίως σε ιδιώτες δωρητές που υποστηρίζουν οικονομικά την οργάνωση, δίνοντας τη δυνατότητα για ανεξάρτητη και αμερόληπτη δράση.

carousel_msf193850 (1)

Μοιράσου το άρθρο: