Σαράντα πέντε χρόνια προσφοράς στα ζώα και στον άνθρωπο κλείνει φέτος ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος και διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, στο Ζάππειο Μέγαρο. Στον προαύλιο χώρου θα φιλοξενηθούν φιλοζωικές οργανώσεις, ενώ εντός του Μεγάρου εταιρείες με μεγάλη εμπειρία στην φροντίδα των κατοικίδιων ζώων θα παρουσιάζουν προϊόντα για τους τετράποδους φίλους μας.

Στις 11:00 η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνάς Τραχήλη θα απευθύνει χαιρετισμό. Θα ακολουθήσουν:

  1. Βράβευση των πρωτοπόρων του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου. Σε καιρούς δύσκολους και χωρίς ιδιαίτερα μέσα, την εποχή που η πολιτεία αγνοούσε το επάγγελμα του κτηνιάτρου και την προσφορά του στην κοινωνία, κάποιοι λίγοι άνθρωποι οργανώθηκαν και στελέχωσαν τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο με πολύ προσωπική δουλειά. Το βραβείο θα παραλάβει ένας από αυτούς τους πρωτοπόρους, ο πρώην πρόεδρος του ΠΚΣ, Γιάννης Μαδεμοχωρίτης.
  2. Βράβευση Φιλοζωικών Σωματείων. Το βραβείο θα παραλάβει η Μολφέση Ειρήνη (πρόεδρος ΠΦΟ). Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία επιτελεί ένα σημαντικό έργο τόσο σε σχέση με την επικοινωνία και συνεργασία των φιλοζωικών οργανώσεων όσο και σε συνεργασία με την πολιτεία για τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου και τη δίωξη όσων κακοποιούν τα ζώα. Και φυσικά, είναι πάντα δίπλα στους πολίτες για ό,τι κι αν χρειαστούν είτε σε σχέση με τα δεσποζόμενα είτε σχετικά με τα αδέσποτα ζώα.
  3. Βράβευση Φιλοζωικών Σωματείων. Το βραβείο θα παραλάβει η Κούρκουλου Λάτση Εριέττα. Για τη δράση της τόσο στην χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο.
  4. Βράβευση του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων/ Σωμάτων Ασφαλείας για το κοινωνικό τους έργο. Το βραβείο θα παραλάβει ο αρχαιότερος εν ενεργεία Στρατιωτικός Κτηνίατρος, Γιάννης Ζούκατας.
  5. Βράβευση ζώων θεραπευτών/ζώων οδηγών. Το βραβείο θα παραλάβει ο φορέας «Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Άτομα με Αναπηρίες – «Σκύλοι οδηγοί Ελλάδας».
  6. Βράβευση του «Ανώνυμου Φιλόζωου». Ο Π.Κ.Σ. τιμά τον απλό πολίτη που καθημερινά φροντίζει αδέσποτα ζώα και μεριμνά για την υγεία και ευζωία τους. Το βραβείο θα παραλάβει ο ψυχίατρος, Mιχαήλ Τρελλόπουλος.
  7. Βράβευση του πνευματικού κόσμου. Τιμάμε τους ανθρώπους του πνεύματος και των τεχνών/τροφών της ψυχής μας, οι οποίοι με το έργο τους μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν. Το βραβείο θα παραλάβει ο καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος. Ομιλία του καθηγητή Θεοδόση Τάσιου, «Επικοινωνία και κοινωνικότητα μεταξύ ζώων».

pets

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ –  Ωρα προσέλευσης: 10:30

11:00 Θεατρική Παράσταση: «Αισώπου Κόμιξ». Η Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος μεταφέρει στην σκηνή με ζωντανή μουσική, τραγούδι, κίνηση και γρήγορες εναλλαγές, γνωστές ιστορίες του παραμυθά Αισώπου. Τα παιδιά καλούνται να παίξουν με τα παραμύθια «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», «Βοριάς και ήλιος», «Η αλεπού και ο κόρακας», «Ο λαγός και η χελώνα», «Ο ποντικός της πόλης και ο ποντικός της εξοχής» και έρχονται σε επαφή με τις αλληγορίες των μύθων.

12:30 «Διπλώνουμε τα ζώα μας». Η εικαστικός, Κατερίνα Κοντού, θα δείξει στα παιδιά την ιαπωνική τέχνη του οριγκάμι, η οποία βασίζεται σε πρακτικές χειροτεχνίας με χαρτί και εφαρμόζει απλές και πιο σύνθετες τεχνικές για την αναπαράσταση ζώων και άλλων μορφών. Επιπλέον, τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν σε μεγάλες επιφάνειες το πώς φαντάζονται την ζωή τους με το αγαπημένο τους ζώο.

13:00 Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «Έι! Ψιτ!». Όταν χειμωνιάζει, το νησί ερημώνει και οι περισσότεροι γυρίζουν σε κάποια μεγάλη πόλη. Ένα σκυλάκι που ζει στο νησί δεν το αντέχει αυτό και ψάχνει να κάνει νέους φίλους. Κανείς, όμως, δεν ανταποκρίνεται… Μέχρι που συμβαίνει κάτι απρόοπτο. Το παραμύθι έχει βασιστεί στον Κόπολας, ένα σκυλάκι που γεννήθηκε και ζει στην Άνδρο και ο οποίος μαζί με την συγγραφέα, Ευτυχία Ηλιάδου, θα το παρουσιάσουν στα παιδιά Στην συνέχεια η συγγραφέας σε συνεργασία με τα παιδιά και την εικαστικό, Κατερίνα Κοντού, θα σχεδιάσουν τις «χαμένες σελίδες» του βιβλίου.

pets-2

Μοιράσου το άρθρο: