Μια ξεχωριστή σαλάτα, η οποία στηρίζεται στα παραδοσιακά προϊόντα της Κέρκυρας, που έχει μεγάλη γαστρονομική παράδοση, μας προτείνει ο σεφ Κώστας Κωβαίος, για να συνοδεύσουμε ένα ιδιαίτερο γεύμα ή δείπνο.

Υλικά 

Για τη σαλάτα  

  • 1 μεγάλο μπολ πλυμένα φυλλώδη λαχανικά (λόλα, μαρούλι, ρόκα, ραντίτσιο, σπανάκι) κομμένα σε μεγάλα κομμάτια στο χέρι
  • 10 λεπτές φέτες καπνιστό μοσχαρίσιο νούμπουλο Κέρκυρας
  • 5-6 φέτες συκομαΐδα λεπτοκομμένες
  • 1 μανταρίνι καθαρισμένο και χωρισμένο σε φέτες
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι για το τελείωμα

Για τη βινεγκρέτ

  • 1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
  • 1 λεμόνι & 1 λάιμ (ξύσμα)
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml σησαμέλαιο
  • 30 ml λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πρώτα ξεκινάμε με τη βινεγκρέτ, χτυπώντας καλά όλα τα υλικά σε μούλτι, εκτός από τα ξύσματα.
  • Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε στο τέλος το ξύσμα. Διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τη σαλάτα με τις φέτες από το μανταρίνι, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε σε πιάτο ή σαλατιέρα.
  • Γαρνίρουμε με τη συκομαΐδα και το νούμπουλο και προσθέτουμε λίγο φρέσκο πιπέρι για το τελείωμα.

 


Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο ενώ γράφει, παράλληλα, συνταγές για το site της ΕΡΤ και για άλλα site και έντυπα. Ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής-«Acropolis». Είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Επίσης, είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με πληθώρα σεμιναρίων στη γαστρονομία και στην Υγιεινή Τροφίμων. Στην έως τώρα επαγγελματική του καριέρα έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Μοιράσου το άρθρο: