Μυστήριο, εγκλήματα και έρωτες επικρατούν στις καλοκαιρινές προτάσεις των εκδόσεων Διόπτρα.

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ Συγγραφέας: Βαγγέλης Γιαννίσης. Επιμελητής: Δημήτρης Πήχας. Εκδόσεις: Διόπτρα. Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2017. Σελ.: 312. Διατίθεται και σε ebook.
Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
Συγγραφέας: Βαγγέλης Γιαννίσης. Επιμελητής: Δημήτρης Πήχας. Εκδόσεις: Διόπτρα. Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2017. Σελ.: 312. Διατίθεται και σε ebook.

Με φόντο μια Σκανδιναβία παγωμένη, ο επιθεωρητής Άντερς φτάνει στα ίχνη ενός πληρωμένου δολοφόνου, ο οποίος έχει επιστρέψει στο Έρεμπρο για να πάρει εκδίκηση. «Ένας άντρας επιστρέφει στο Έρεμπρο, σχεδόν τριάντα χρόνια αφότου έφυγε από τη γενέτειρά του, αποφασισμένος να φέρει εις πέρας μια τελευταία αποστολή. Μερικές ώρες αργότερα το κατακρεουργημένο σώμα ενός άλλου άντρα βρίσκεται στα παγωμένα νερά του ποταμού Σβαρτόν. Σύντομα η αστυνομία ανακαλύπτει όχι μόνο την ταυτότητα του θύματος, αλλά και το φρικιαστικό μυστικό που έκρυβε στο υπόγειο του σπιτιού του: ο συγκεκριμένος άντρας εμπλεκόταν σε ένα κύκλωμα παιδεραστών, ενώ το υπόγειό του είχε μετατραπεί στο κελί ενός αγοριού. Ενός αγοριού που έχει εξαφανιστεί. Σχεδόν μισό χρόνο μετά τα γεγονότα που παραλίγο να του κοστίσουν τη ζωή, ο επιθεωρητής Άντερς Οικονομίδης παλεύει να αποκαταστήσει τις ισορροπίες στην επαγγελματική και την προσωπική του ζωή. Η αποκάλυψη μιας σπείρας παιδεραστών και ενός δολοφόνου αποφασισμένου να σκοτώσει τα μέλη της ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να βρει μπροστά του. Όταν θα έρθει αντιμέτωπος με τον μυστηριώδη άντρα με την κωδική ονομασία «Σαμαήλ», θα βρει απέναντί του έναν τρομακτικό εχθρό. Και θα ανακαλύψει μυστικά σχετικά με το παρελθόν της οικογένειάς του· μυστικά τα οποία θα ευχόταν να είχαν μείνει φυλακισμένα κάτω από τον πάγο της λήθης.
Σε αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας Βαγγέλης Γιαννίσης ρίχνει περισσότερο φως στο παρελθόν του πρωταγωνιστή Άντερς Οικονομίδη, εξελίσσοντας περισσότερο τον μύθο που άρχισε να συντίθεται στα δύο προηγούμενα βιβλία του Το μίσος και Το κάστρο.

Διαβάστε ένα απόσπασμα

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΠΛΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΠΛΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Συγγραφέας: Έλενα Ακρίτα. Επιμελητής: Στέλλα Τσάμου. Εκδόσεις: Διόπτρα. Πρώτη έκδοση: Μάιος 2017. Σελ.: 360. Διατίθεται και σε ebook.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΠΛΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Συγγραφέας: Έλενα Ακρίτα. Επιμελητής: Στέλλα Τσάμου. Εκδόσεις: Διόπτρα. Πρώτη έκδοση: Μάιος 2017. Σελ.: 360. Διατίθεται και σε ebook.

Τη δεκαετία του ’70, σε κεντρικό δρόμο της πόλης διαπράττεται ο τέλειος φόνος. Πολλά χρόνια αργότερα, το 2016, η δημοσιογράφος Ελσινόρη Χατζή λαμβάνει ένα ανώνυμο mail με τρία στοιχεία που θα την οδηγήσουν στην ανατομία ενός εγκλήματος. Ο άγνωστος αποστολέας διψάει για δικαίωση και εκδίκηση. Στη μία άκρη της αττικής γης, το υπέρλαμπρο αρχοντικό της Κηφισιάς. Στην άλλη άκρη, η εμβληματική Μπλε Πολυκατοικία στα Εξάρχεια. Αν οι τοίχοι τους είχαν φωνή θα φανέρωναν πολλά: μυστικά και ψέματα, πάθη και λάθη, φόνους και πόνους κι αγάπες κόκκινες σαν αίμα. Μια τεθλασμένη γραμμή, ραγισμένη σαν καρδιά, συνδέει τους ήρωες της τραγωδίας. Ο αναρχοαυτόνομος Ντίλαν, η καταθλιπτική αρχόντισσα, η ερωτευμένη κομμώτρια, το κορίτσι με τα τατουάζ, όλοι στοιχειώνονται από βαθιά θαμμένες αλήθειες. Η Ελσινόρη ξεκινάει μια επικίνδυνη έρευνα στα παρασκήνια της πολιτικής ζωής• μια έρευνα που θα τη φέρει σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του «ιδεολόγου» πολιτικού, ο οποίος πατάει επί πτωμάτων. Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα… Όταν ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, τότε θ’ απειληθεί η ζωή της και οι ζωές όσων αγαπάει.
Μετά τον πολύκροτο Φόνο 5 αστέρων η Έλενα Ακρίτα επιστρέφει με ένα τέλειο έγκλημα, ένα ανώνυμο mail και μια επικίνδυνη έρευνα στα παρασκήνια της πολιτικής που ανοίγει το κουτί της Πανδώρας. Για να κρατήσουν δυο άνθρωποι ένα μυστικό, ο ένας πρέπει να είναι… Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ.

Διαβάστε ένα απόσπασμα

Η ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ

Η ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ Συγγραφέας: Mo Hayder. Μεταφραστής: Βαγγέλης Γιαννίσης. Επιμελητής: Έλενα Κατσαΐτη. Εκδόσεις: Διόπτρα. Σελ.: 448. Διατίθεται και σε ebook.
Η ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ
Συγγραφέας: Mo Hayder. Μεταφραστής: Βαγγέλης Γιαννίσης. Επιμελητής: Έλενα Κατσαΐτη. Εκδόσεις: Διόπτρα. Σελ.: 448. Διατίθεται και σε ebook.

Η τρίτη κατά σειρά υπόθεση για τον επιθεωρητή Τζακ Κάφερι ξεκινάει μια ανοιξιάτικη Τρίτη που όλα έμοιαζαν ήσυχα. Ένα συγκλονιστικό θρίλερ που κόβει την ανάσα.
Λίγο μετά το μεσημέρι μιας απριλιάτικης ημέρας, τρία μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, μια δύτης της αστυνομίας, η αρχιφύλακας Φλι Μάρλι, σφίγγει στη γαντοφορεμένη χούφτα της ένα ανθρώπινο χέρι. Η διαπίστωση πως έχει αποκοπεί από το σώμα είναι από μόνη της συνταρακτική. Το μακάβριο εύρημα παίρνει δραματικές διαστάσεις όταν την επόμενη μέρα ανακαλύπτεται και δεύτερο κομμένο χέρι. Η ιατροδικαστική γνωμάτευση πιστοποιεί ότι και τα δύο έχουν κοπεί πρόσφατα και το θύμα ήταν ζωντανό κατά τον ακρωτηριασμό του. Ο επιθεωρητής Τζακ Κάφερι, ο οποίος έχει μόλις πάρει μετάθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση του Μπρίστολ, συνεργάζεται με τη Φλι, και οι δυο τους δεν αργούν να ανακαλύψουν ότι τα κομμένα χέρια ανήκουν σε έναν νεαρό, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται τον τελευταίο καιρό. Η έρευνα για τον εντοπισμό του νεαρού, αλλά και του ατόμου που τον απήγαγε, θα τους οδηγήσει στις πιο σκοτεινές γωνιές του υποκόσμου του Μπρίστολ, όπου τα ναρκωτικά διακινούνται ανεμπόδιστα, όπου τα παιδιά του δρόμου εκπορνεύονται για τη δόση τους, όπου ένα αρχέγονο κακό παραμονεύει. Ένα κακό που τρέφεται με το αίμα και τη σάρκα των ανθρώπων.

Διαβάστε ένα απόσπασμα

ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ

ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ Συγγραφέας: Κώστας Κρομμύδας. Επιμελητής: Βίκυ Κατσαρού. Εκδόσεις: Διόπτρα. Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2017. Σελ.: 480. Διατίθεται και σε ebook.
ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ
Συγγραφέας: Κώστας Κρομμύδας. Επιμελητής: Βίκυ Κατσαρού. Εκδόσεις: Διόπτρα. Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2017. Σελ.: 480. Διατίθεται και σε ebook.

Στο Παρίσι, μια γυναίκα με μυστηριώδες παρελθόν γράφει την τελευταία λέξη σε ένα γράμμα με άγνωστο παραλήπτη…
Στην άκρη των ματιών της έχει περισσέψει ένα δάκρυ για τον μοναδικό άνθρωπο που βρέθηκε να την αγαπήσει. Έναν άνθρωπο που τον «σκότωσαν» γιατί ο έρωτάς τους θεωρήθηκε έγκλημα.
Την ίδια ώρα, η Πέρσα στροβιλίζεται στη σκηνή με κλειστά τα μάτια. Το θυελλώδες χειροκρότημα του κόσμου την τραβάει από την έκσταση και την κάνει να τα ανοίξει. Ένας άγνωστος άντρας στην πρώτη σειρά την κοιτάζει μαγεμένος. Το βλέμμα του κλειδώνει στο δικό της. Ο νεαρός φωτογράφος Κωνσταντίνος αισθάνεται ότι αντικρίζει μια αρχαία θεά. Και η Πέρσα νιώθει ότι μόλις συνάντησε το πεπρωμένο που έψαχνε χρόνια.
Ένας φωτεινός δρόμος ανοίγει. Μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται περνώντας από τα Γιάννενα, το Γαλαξίδι και την Πάτμο. Ένα μικρό μπλε λουλούδι σε ένα γράμμα κρύβει το μεγάλο μυστικό.
Πόσο μπορεί κανείς το παρελθόν να λησμονήσει…
Ίντριγκες, πάθη, μυστήριο, έρωτα και μια πολυεπίπεδη ιστορία που ξεδιπλώνεται σε κάθε κεφάλαιο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου βιβλίου του Κώστα Κρομμύδα.

ΟΓΚΡΕΣΑ

ΟΓΚΡΕΣΑ Συγγραφέας: Κώστας Κρομμύδας. Επιμελητής: Βίκυ Κατσαρού. Εκδόσεις: Διόπτρα. Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2017. Σελ.: 496.
ΟΓΚΡΕΣΑ
Συγγραφέας: Κώστας Κρομμύδας. Επιμελητής: Βίκυ Κατσαρού. Εκδόσεις: Διόπτρα. Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2017. Σελ.: 496.

Κρυμμένα μυστικά στο παρελθόν υφαίνουν αργά στο σήμερα τον ιστό της αλήθειας, με οδηγό το πάθος και τα ένστικτα…
Οι αποφάσεις και τα λάθη του παρελθόντος δεν μας αφήνουν ποτέ να ξεχάσουμε… Οι πράξεις μας αντηχούν στο μέλλον για να μας θυμίσουν ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η κάθαρση θα έρθει, σαρώνοντας τις ζωές πολλών ανθρώπων.
Ο Γιάννης, ένας άντρας πεινασμένος για τη ζωή, θα γνωρίσει την Κατερίνα, μια γυναίκα που μέσα της τα ένστικτα μάχονται με τη λογική. Ένα τυχαίο τηλεφώνημα θα θέσει τον τροχό της τύχης σε κίνηση και θα τους παρασύρει σε μια πρωτόγονη και άγρια ένωση. Την ίδια ώρα, ο Μάνος, θύμα μιας σκληρής μοίρας για την οποία δεν ευθύνεται και κατατρεγμένος από εφιαλτικές αναμνήσεις, σκορπά το θάνατο παλεύοντας να σκοτώσει τον εφιάλτη του διαταραγμένου του μυαλού.
Τρεις ήρωες, που μέσα από πολλά παιχνίδια της μοίρας θα καταλάβουν ότι είναι δεσμώτες της ίδιας τους της ζωής, θα αναζητήσουν τη λύτρωση χαράσσοντας ο καθένας το δικό του μονοπάτι μέχρι που οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν. Τότε η αλήθεια θα έρθει στο φως και οι συνέπειες θα είναι ολέθριες. Στη μέση η Κατερίνα, η ογκρέσα*, αποφασισμένη να απελευθερώσει το δράκο από μέσα της και να αψηφήσει τα πάντα σε μια απελπισμένη προσπάθεια να γεμίσει τα κενά στη ψυχή της.
Αγάπη και μίσος. Ζωή και θάνατος. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που στριφογυρίζει απειλητικά στον αέρα. Ποια θα επικρατήσει;
*Μυθική μορφή. Μυστηριακή γυναίκα με ακαταμάχητο έως επικίνδυνο ερωτισμό. Υποδηλώνει τη μοιραία, τη γυναίκα πλανεύτρα. Αναφέρεται και ως γυναίκα δράκαινα.

ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ

ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ Συγγραφέας: Κώστας Κρομμύδας. Επιμελητής: Ανθή Ροδοπούλου. Εκδόσεις: Διόπτρα. Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2017. Σελ.: 392.
ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ
Συγγραφέας: Κώστας Κρομμύδας. Επιμελητής: Ανθή Ροδοπούλου. Εκδόσεις: Διόπτρα. Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2017. Σελ.: 392.

Λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ, η παλαιοντολόγος Φωτεινή Μέλιου κάνει ένα ταξίδι στην Ελλάδα, στο νησί όπου μεγάλωσε, την Άθωρα. Η γνωριμία της, όμως, με τον Γκάμπριελ αλλάζει τα δεδομένα της ζωής της και η επιβλητική παρουσία του την παρασύρει σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Μια απότομη και χωρίς προηγούμενο καταιγίδα ξεσπά στο νησί, εγκλωβίζοντας κατοίκους και επισκέπτες. Η ραγδαία επιδείνωση του καιρού αποκόπτει κάθε επικοινωνία και η Φωτεινή καλείται να βοηθήσει τις Αρχές όταν ένας ιερέας βρίσκεται άγρια δολοφονημένος. Η αποκάλυψη ότι παρόμοιες δολοφονίες έχουν γίνει και σε άλλα μέρη του κόσμου περιπλέκει την κατάσταση. Στην Άθωρα δεν παγιδεύονται μόνο οι κάτοικοι, αλλά και ο δολοφόνος.
Ποιος ο ρόλος της Σοφί, της μυστηριώδους γυναίκας που χρόνια ζει σε μια σπηλιά του νησιού, απομονωμένη και αμίλητη;
Όταν η καταιγίδα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της και τα στοιχεία της φύσης ενωθούν με τη μανία του δολοφόνου, η επιμονή της Φωτεινής θα γίνει το μόνο Φως μέσα στη θύελλα.

Διαβάστε ένα απόσπασμα

ΝΤΟΥΕΤΟ

ΝΤΟΥΕΤΟ Συγγραφέας: Kimberley Freeman. Μεταφραστής: Ουρανία Τουτουντζή. Επιμελητής: Μαρίνα Κολιτσοπούλου. Εκδόσεις: Διόπτρα. Σελ.: 720. Διατίθεται και σε ebook.
ΝΤΟΥΕΤΟ
Συγγραφέας: Kimberley Freeman. Μεταφραστής: Ουρανία Τουτουντζή. Επιμελητής: Μαρίνα Κολιτσοπούλου. Εκδόσεις: Διόπτρα. Σελ.: 720. Διατίθεται και σε ebook.

Δύο γυναίκες… Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Γερμανίας, η νεαρή Έλι τρέφει ελπίδες και μεγάλα όνειρα για μια λαμπρή καριέρα στη σκηνή της όπερας. Η φιλοδοξία της την οδηγεί στο μονοπάτι της εξαπάτησης, της απληστίας και, τελικά, των ενοχών. Την ίδια στιγμή, στο Λονδίνο, η έφηβη Άντζι που το έχει σκάσει από το σπίτι της μεταμορφώνεται στη διάσημη πριγκίπισσα της ποπ Πένι Μπράιτ. Αλλά μια βίαιη επίθεση την κάνει τελικά έρμαιο του φόβου και του εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες. Είκοσι χρόνια… Η μία θα κλέψει τη ζωή της άλλης και θα χάσει τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής της. Η άλλη θα προσπαθήσει να δραπετεύσει από το παρελθόν, τελικά όμως θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τις πιο σκοτεινές αναμνήσεις της, και οι δύο ζωές πλέκονται γύρω από τις μηχανορραφίες ενός δισκογραφικού παραγωγού. Ένα ένοχο μυστικό… Από τη λαμπερή ποπ-ροκ σκηνή του Λονδίνου ως τις μεγάλες σκηνές όπερας στην Ευρώπη, από ένα μικρό ελληνικό νησί ως τις σιωπηλές απομακρυσμένες περιοχές της Αυστραλίας με τον καυτό ήλιο, η τελευταία νότα αυτού του ντουέτου δεν πρόκειται να ακουστεί μέχρι η ιστορία να φτάσει στη συναρπαστική της κορύφωση, όταν πια μια σκιά από το παρελθόν έρχεται να απειλήσει και τις δύο γυναίκες.
Ένα πολυεπίπεδο δράμα γεμάτο πάθος, απληστία, μυστικά και ψέματα που μας ταξιδεύει από την ποπ ροκ σκηνή του Λονδίνου έως την απομακρυσμένη Αυστραλία.

Διαβάστε ένα απόσπασμα

ΘΥΣΙΑ (ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ #1)

ΘΥΣΙΑ (ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ #1) Συγγραφέας: Άννα Γαλανού. Επιμελητής: Ανθή Ροδοπούλου. Εκδόσεις: Διόπτρα. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2017. Σελ.: 536. Διατίθεται και σε ebook.
ΘΥΣΙΑ (ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ #1)
Συγγραφέας: Άννα Γαλανού. Επιμελητής: Ανθή Ροδοπούλου. Εκδόσεις: Διόπτρα. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2017. Σελ.: 536. Διατίθεται και σε ebook.

Ένα ταξίδι σε σοκάκια αλλοτινών καιρών…
Η Ρούσσα, μια όμορφη αρχοντοπούλα της Κρήτης, εκτοπίζεται από τους Ενετούς, όταν ο πατέρας της αρνείται να υποταχτεί στην εξουσία τους και επαναστατεί. Η γαλέρα που τη μεταφέρει στην εξορία πέφτει στα χέρια Οθωμανών κουρσάρων και μαζί με άλλες γυναίκες οδηγείται στο σκλαβοπάζαρο της Κωνσταντινούπολης. Αγοράζεται σαν δούλα σ’ ένα καραβανσαράι της Αδριανούπολης, όπου οι συνθήκες διαβίωσής της είναι δραματικές. Ένα βήμα πριν τον θάνατο τη σώζει ένας όμορφος Θρακιώτης, ο Σεκίρ, και ο έρωτας που γεννιέται ανάμεσά τους είναι φλογερός.
Όμως και πάλι, η καινούρια αρχή στη ζωή της είναι γεμάτη ερωτηματικά.
– Γιατί ακολουθεί την εκστρατεία του σουλτάνου Σουλεϊμάν;
– Ποιος είναι ο ρόλος του Αχμέτ πασά;
– Ποιος είναι ο Ιωάννης και πόσο επηρεάζει τη ζωή της;
– Ο άνθρωπος-αίνιγμα; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει;
Χάνδακας – Κωνσταντινούπολη – Αδριανούπολη – Ρέθυμνο – Χάνδακας
Τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1550-1570 δένονται άρρηκτα με τη μυθοπλασία και συνθέτουν μια μοναδική ατμόσφαιρα εποχής. Ευγενείς, σκλάβοι, αλήθειες, ψέματα, πασάδες, δούκες, έρωτες, πάθη, ίντριγκες, σωματέμποροι, αλογάρηδες, πειρατές ζωντανεύουν στη Θυσία, το πρώτο βιβλίο της τριλογίας Οι δρόμοι της καταιγίδας.

Διαβάστε ένα απόσπασμα

ΣΜΑΡΑΓΔΙ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ

ΣΜΑΡΑΓΔΙ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ Συγγραφέας: Άννα Γαλανού. Επιμελητής: Μαρίνα Κολιτσοπούλου. Εκδόσεις: Διόπτρα. Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2017. Σελ.: 536. Διατίθεται και σε ebook.
ΣΜΑΡΑΓΔΙ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ
Συγγραφέας: Άννα Γαλανού. Επιμελητής: Μαρίνα Κολιτσοπούλου. Εκδόσεις: Διόπτρα. Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2017. Σελ.: 536. Διατίθεται και σε ebook.

Νάντια είναι μια όμορφη λαϊκή τραγουδίστρια που εμφανίζεται ξαφνικά και ταράζει τα νερά της νυχτερινής Αθήνας του ’60. Ο κόσμος τη λατρεύει, την αποθεώνει, όμως κανείς πραγματικά δεν ξέρει τίποτα για το παρελθόν της. Ποια είναι στ’ αλήθεια;
Πίσω από τη μαγική παρουσία της κρύβεται μια τραγική διαδρομή, μεγάλα μυστικά, ανείπωτες αλήθειες κι ένας μεγάλος έρωτας, ένα πάθος χωρίς προηγούμενο. Ποια είναι η σχέση της με τη Σμαράγδα, που για χρόνια περιπλανιέται στους δρόμους μιας χαμένης μνήμης κι ενός τραγικού παρελθόντος αναζητώντας την ταυτότητά της; Τι ρόλο παίζει στη ζωή της η Ελμά, μια από τις πιο διάσημες ρεμπέτισσες του Πειραιά; Ο Άλκης, ο Ζαννής και ο Μενέλαος είναι οι άντρες που κρατούν όλα τα κλειδιά για να ανοίξουν το παράθυρο της μνήμης και την πόρτα της ζωής της.
Από τον Πειραιά της δεκαετίας του ’40 και του ’50 στη λαϊκή Θεσσαλονίκη και στην αστική Αθήνα του ’60.
Μια τραγική ιστορία και μια διαδρομή γεμάτη ανατροπές, αλλά κι ένας μεγάλος έρωτας που παλεύει για να βγει κερδισμένος μέσα από τη λύτρωση ενός πικρού παρελθόντος.

ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ

ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ Συγγραφέας: M. J. Arlidge. Μεταφραστής: Σοφία Τάπα. Επιμελητής: Έλενα Κατσαΐτη. Εκδόσεις: Διόπτρα. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2017. Σελ.: 392. Διατίθεται και σε ebook.
ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ
Συγγραφέας: M. J. Arlidge. Μεταφραστής: Σοφία Τάπα. Επιμελητής: Έλενα Κατσαΐτη. Εκδόσεις: Διόπτρα. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2017. Σελ.: 392. Διατίθεται και σε ebook.

Η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει τραγωδία. Αλλά όταν σ’ ένα νυχτερινό κλαμπ βρίσκεται ένα πτώμα, νιώθει μια μαχαιριά στην καρδιά. Κρύβοντας απ’ όλους την προσωπική της σχέση με το θύμα –και τη διπλή ζωή της η οποία πρέπει πάση θυσία να παραμείνει κρυφή–, η Έλεν καταλαμβάνεται από μανία και δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο με την ομάδα της διερευνώντας και το παραμικρό στοιχείο αυτής της υπόθεσης. Όμως ο δολοφόνος ξαναχτυπά και τότε το τίμημα της έρευνας αυτής γίνεται βαρύ πια όχι μόνο για την Έλεν αλλά και για τους ανώτερους αξιωματικούς της. Πνεύματα οξύνονται, φιλίες διαλύονται και η Έλεν βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ ένα αδιανόητο δίλημμα: να ομολογήσει τα κρίματά της και να χάσει τον έλεγχο αυτής της υπόθεσης ή να κρατήσει καλά κρυμμένα τα πιο σκοτεινά της μυστικά και να διακινδυνεύσει να παγιδευτεί σ’ έναν κυκεώνα ψεμάτων και απάτης;
Στο νέο αστυνομικό θρίλερ της best seller σειράς του M.J. Arlidge, η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις έρχεται αντιμέτωπη με έναν ζωντανό εφιάλτη και ένα βασανιστικό δίλημμα. Ό,τι και αν αποφασίσει να κάνει, ο δολοφόνος δεν θα σταματήσει αν δεν βγει στο φως η αλήθεια: η μοίρα ορισμένων ανθρώπων είναι χειρότερη και από τον θάνατο…

Διαβάστε ένα απόσπασμα

ΤΑ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ

ΤΑ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ Συγγραφέας: Lier Jorn Horst. Μεταφραστής: Δέσποινα Παπαγρηγοράκη. Επιμελητής: Ιουλιάννα Πανίδη. Εκδόσεις: Διόπτρα. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2017. Σελ.: 448. Διατίθεται και σε ebook.
ΤΑ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Συγγραφέας: Lier Jorn Horst. Μεταφραστής: Δέσποινα Παπαγρηγοράκη. Επιμελητής: Ιουλιάννα Πανίδη. Εκδόσεις: Διόπτρα. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2017. Σελ.: 448. Διατίθεται και σε ebook.

Μια παλιά υπόθεση δολοφονίας μια νεαρής γυναίκας και η σύνδεσή της με την εξαφάνιση ακόμη μιας, ξεκινάν έναν εξοντωτικό αγώνα δρόμου για τον επιθεωρητή Βίλιαμ Βίστιν. Αυτός που πέρασε όλη του τη ζωή ως «θηρευτής» τώρα γίνεται «θήραμα».
Το Σάββατο, 15 Ιουλίου, με απήγαγε ένας άντρας, ενώ ήμουν στον δρόμο και έκανα τζόγκιγκ στη διασταύρωση κοντά στη φάρμα Γκούμσερε. Είχε ένα παλιό άσπρο αυτοκίνητο. Τώρα είμαι μέσα στο πορτμπαγκάζ του…
Πριν από δεκαεπτά χρόνια, ο Βίλιαμ Βίστιν διερευνούσε μία από τις πλέον διαβόητες εγκληματικές υποθέσεις, τη δολοφονία της νεαρής Σεσίλια Λίντε. Ύστερα από την αποκάλυψη παραποίησης αποδεικτικών στοιχείων, που καταδίκασαν τον ύποπτο, ο επιθεωρητής Βίλιαμ Βίστιν τίθεται σε διαθεσιμότητα.
Αυτός που πέρασε όλη την επαγγελματική του ζωή ως «θηρευτής» τώρα γίνεται το «θήραμα». Για να ανακαλύψει τι πραγματικά έγινε τότε, πρέπει να δράσει παρασκηνιακά, έχοντας όμως τη βοήθεια της δημοσιογράφου κόρης του Λίνε αλλά και κάποιων άλλων απρόσμενων συνεργατών.
Όταν εξαφανίζεται ακόμα μία νεαρή γυναίκα, αρχίζει ένας εξοντωτικός αγώνας δρόμου…

Διαβάστε ένα απόσπασμα

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ Συγγραφέας: Nicci French. Μεταφραστής: Ιλάειρα Διονυσοπούλου. Επιμελητής: Μενίνα Φουρτούνη. Εκδόσεις: Διόπτρα. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2017. Σελ.: 416. Διατίθεται και σε ebook.
ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
Συγγραφέας: Nicci French. Μεταφραστής: Ιλάειρα Διονυσοπούλου. Επιμελητής: Μενίνα Φουρτούνη. Εκδόσεις: Διόπτρα. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2017. Σελ.: 416. Διατίθεται και σε ebook.

Μπες στο Κόκκινο Δωμάτιο – εκεί που οι χειρότεροί σου εφιάλτες γίνονται πραγματικότητα.
Μετά τη βίαιη επίθεση που δέχεται η ψυχίατρος Κιτ Κουίν από έναν κρατούμενο, είναι αποφασισμένη να επιστρέψει γρήγορα στη δουλειά της. Όταν η αστυνομία ζητάει τη βοήθειά της για να συνδέσει τον άντρα που της επιτέθηκε με μια σειρά δολοφονιών, εκείνη αρνείται να δεχτεί το προφανές.
Όμως, όσο πιο κοντά την οδηγεί η έρευνά της στην αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα άγρια εγκλήματα, τόσο πιο κοντά βρίσκεται και η Κιτ στον σκοτεινό πυρήνα των προσωπικών της φόβων
Σε αυτό το άκρως εθιστικό και ανατριχιαστικό αστυνομικό θρίλερ, η ψυχολόγος Κιτ Κουίν βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο εφιαλτική υπόθεση της καριέρας της.
Άψογα δομημένο ψυχολογικό θρίλερ με έντονα κινηματογραφικά στοιχεία και ανατροπές τόσο σε επίπεδο χαρακτήρων όσο και πλοκής.

Διαβάστε ένα απόσπασμα

ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ

ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ Συγγραφέας: Sophie Hannah. Μεταφραστής: Μαρία Ευγενία Κουτσάκου. Επιμελητής: Δανάη Ανταβαλή. Πρώτη έκδοση: Μάιος 2017. Σελ.: 424. Διατίθεται και σε ebook.
ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ
Συγγραφέας: Sophie Hannah. Μεταφραστής: Μαρία Ευγενία Κουτσάκου. Επιμελητής: Δανάη Ανταβαλή. Πρώτη έκδοση: Μάιος 2017. Σελ.: 424. Διατίθεται και σε ebook.

Η Άλις αφήνει τη μόλις δύο εβδομάδων κόρη της στο σπίτι με τον σύζυγό της Ντέιβιντ, για να κάνει την πρώτη της έξοδο μετά τον τοκετό. Όταν επιστρέφει, δύο ώρες αργότερα, επιμένει ότι το μωρό που βρίσκεται μέσα στην κούνια δεν είναι το δικό της. Παρά την ολοφάνερη συντριβή της, ο Ντέιβιντ επιμένει ότι αυτή κάνει λάθος. Η αστυνομία καλείται να αναλάβει την υπόθεση. Ο ντετέκτιβ Σάιμον Ουοτερχάουζ είναι συμπονετικός, αλλά διατηρεί κάποιες αμφιβολίες για την ιστορία της Άλις. Η προϊσταμένη του, η αρχιφύλακας Τσάρλι Ζάιλερ, πιστεύει ότι η Άλις υποφέρει από κάποιου είδους φρεναπάτη, που οφείλεται σε επιλόχεια κατάθλιψη. Η στάση του Ντέιβιντ γίνεται συνεχώς πιο εχθρική και απειλητική, ενώ είναι πεπεισμένος ότι η Άλις ή έχει τρελαθεί ή ψεύδεται. Ποιος είναι ο ρόλος της πεθεράς της στο γεγονός αυτό; Πώς θα μπορέσει η Άλις να πείσει την αστυνομία για το δίκιο της πριν να είναι πολύ αργά;

Διαβάστε ένα απόσπασμα

Μοιράσου το άρθρο: