Ένα ελληνικό μυθιστόρημα και ένα βιβλίο με ρητά και γνωμικά είναι η καλοκαιρινή πρόταση των Εκδόσεων Άγκυρα.

ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ. Η ΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΛΑΚΑΣ

ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ. Η ΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΛΑΚΑΣ Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος. Εκδόσεις: Άγκυρα. Πρώτη έκδοση: Ιούλιος 2016. Σελ.: 320.
ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ. Η ΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΛΑΚΑΣ
Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος. Εκδόσεις: Άγκυρα. Πρώτη έκδοση: Ιούλιος 2016. Σελ.: 320.

«Μια κατάρα έχει πέσει πάνω στην όμορφη πόλη της Βαλεριάνας. Αρχικά κουφαίνονται οι ηλικιωμένες γυναίκες και ακολούθως τυφλώνονται τα νέα κορίτσια. Είναι η τιμωρία για τα σοβαρά σφάλματα και τις ερωτικές ανομίες των κατοίκων αυτής της πόλης. Και όμως υπάρχει λύση για την πολυπόθητη κάθαρση. Η δημόσια εξομολόγηση όλων των πολιτών στην κεντρική πλατεία. Ο πατέρας Ιερεμίας ανακρίνει τον καθένα αμαρτωλό ξεχωριστά, ενώ η υπόθεση παίρνει διεθνείς διαστάσεις. Ο διασυρμός είναι μεγάλος. Η Μπία, μια πρώην κωφάλαλη, αναλαμβάνει ως νέος Χριστός να βγάλει από το αδιέξοδο τους συμπολίτες της. Με δική της πρωτοβουλία σηκώνει στις πλάτες της τις αμαρτίες  και τα κρίματα όλων. Υπάρχει όμως ένα καλά κρυμμένο μυστικό που ανατρέπει όλα τα δεδομένα και αναστατώνει το πλήθος πού επί μήνες βιώνει στην πλατεία τον εξευτελισμό και την διαπόμπευσή του. Και αυτό το γνωρίζει μόνο η Νάντια της Γιόλακας!»

Ένα τολμηρό, ανατρεπτικό, αιρετικό μυθιστόρημα, που συνδυάζει την καυστική σάτιρα με την τραγωδία. Γιατί το γέλιο και το δάκρυ κάποιες φορές είναι τόσο δύσκολο να τα ξεχωρίσεις στον καθρέφτη που φιλοξενεί το  είδωλό σου!

ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ Σ’ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ. 1.300+1 ΡΗΤΑ, ΓΝΩΜΙΚΑ, ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΛΟΓΙΑ... Ανθολόγηση: Δήμητρα Παπαδημητρίου. Εκδόσεις: Άγκυρα. Νέα έκδοση: Απρίλιος 2017. Σελ.: 248.
ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ Σ’ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ. 1.300+1 ΡΗΤΑ, ΓΝΩΜΙΚΑ, ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΛΟΓΙΑ…
Ανθολόγηση: Δήμητρα Παπαδημητρίου. Εκδόσεις: Άγκυρα. Νέα έκδοση: Απρίλιος 2017. Σελ.: 248.

ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ Σ’ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ. 1.300+1 ΡΗΤΑ, ΓΝΩΜΙΚΑ, ΣΟΦΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΛΟΓΙΑ…

Ο αναγνώστης είναι σίγουρο ότι θα κατανοήσει την αξία του σύντομου αλλά τόσο περιεκτικού λόγου σε νόημα, που τις περισσότερες φορές μάς ενεργοποιεί θετικά και άμεσα στην καθημερινότητά μας.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η συλλογή αυτή είναι ένας σύντομος οδηγός που ρίχνει ένα πρώτο φως για να ταξιδέψουμε στα μονοπάτια της ανθρώπινης σοφίας, βοηθώντας μας να λογαριάσουμε ποια είναι τα αληθινά και ποια τα ψεύτικα σε τούτον τον κόσμο…

Μοιράσου το άρθρο: