Ιστορίες, παραμύθια και παιχνιδοβιβλία για μικρά και μεγάλα παιδιά προτείνουν για το καλοκαίρι οι εκδόσεις Ίκαρος.

ΕΝΑ ΚΙΤΡΙΝΟ ΦΥΛΛΟ

ΕΝΑ ΚΙΤΡΙΝΟ ΦΥΛΛΟ Συγγραφέας: Μιχάλης Μουλάκης. Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης. Εκδόσεις: Ίκαρος. Πρώτη έκδοση: Μάιος 2017. Σελ.: 32.
ΕΝΑ ΚΙΤΡΙΝΟ ΦΥΛΛΟ
Συγγραφέας: Μιχάλης Μουλάκης. Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης. Εκδόσεις: Ίκαρος. Πρώτη έκδοση: Μάιος 2017. Σελ.: 32.

Το Ένα κίτρινο φύλλο είναι η μικρή ιστορία της πτώσης ενός φθινοπωρινού φύλλου από το κλαδί του στο έδαφος. Στη διάρκεια αυτού του σύντομου ταξιδιού το φύλλο συναντά ένα σπουργίτι, ένα μυρμήγκι, βλέπει τον κορμό του δέντρου που το στήριζε όλη του τη ζωή και αντικρίζει για πρώτη φορά την κουφάλα του δέντρου. Στο τέλος πέφτοντας στο χώμα συναντάει τα άλλα πεσμένα φύλλα και μαζί αναρωτιούνται για το τι θα ακολουθήσει.
Οι συναντήσεις του φύλλου στο σύντομο ταξίδι του, αναδεικνύουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις της ζωής. Το Ένα κίτρινο φύλλο θα γοητεύσει και θα καταπλήξει τους μικρούς του αναγνώστες, φέρνοντάς τους σε μία πρώτη επαφή με ιδέες όπως ή ζωή και η αναγέννηση, η αντίληψη της πραγματικότητας, και η ισορροπία ανάμεσα στις δυνάμεις που συνυπάρχουν στον κόσμο.
Πώς η μικρή διαδρομή ενός φθινοπωρινού-κίτρινου φύλλου προς το έδαφος μπορεί να μας οδηγήσει να ανακαλύψουμε μια διαφορετική προσέγγιση του κόσμου μας; Πώς το πρόσκαιρο “ποτέ ξανά” μπορεί να δώσει τη θέση του στην παντοτινή χαρά του «για πάντα»;
Η ιδιαίτερη-φωτογραφική εικονογράφηση του Φίλιππου Φωτιάδη, σε συνδυασμό με τα τρυφερά κείμενα του Μιχάλη Μουλάκη, συνθέτουν ένα υπέροχο παραμύθι που θα αφήσει στα παιδιά ένα όμορφο και αισιόδοξο συναίσθημα.

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες

 

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ Συγγραφείς/Εικονογράφοι: Oliver Jeffers & Sam Winston. Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς. Εκδόσεις: Ίκαρος. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2017. Σελ.: 40. Ηλικία: 3+
ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ
Συγγραφείς/Εικονογράφοι: Oliver Jeffers & Sam Winston. Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς. Εκδόσεις: Ίκαρος. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2017. Σελ.: 40. Ηλικία: 3+

Ένα κορίτσι φτιαγμένο από βιβλία πλέει με τη σχεδία του σε μια θάλασσα λέξεων, ώσπου φτάνει στο σπίτι ενός αγοριού. Το προσκαλεί να ζήσουν μαζί μια περιπέτεια στον κόσμο των ιστοριών, εκεί όπου όλα μπορούν να συμβούν με τη δύναμη της φαντασίας.
Οι χαρακτήρες του Oliver Jeffers, ξεκινάνε μαζί το ταξίδι τους, κινούνται και ανιχνεύουν τον δρόμο τους στο ιδιόμορφο τυπογραφικό τοπίο του Sam Winston, σε ένα βιβλίο-ύμνο στη δύναμη της αφήγησης.
Στις φτιαγμένες από κείμενο εικόνες, περιλαμβάνονται σαράντα κλασικά έργα της παιδικής λογοτεχνίας, η μοναδική στο είδος της εικονογράφηση, προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία και οδηγεί τους αναγνώστες να εξερευνήσουν, να μάθουν και να εμπνευστούν δικές τους ιστορίες με αφορμή τις πρωτότυπες.

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες

 

ΖΟΓΚ (ZOG)

ΖΟΓΚ (ZOG) Συγγραφέας/Εικονογράφος: Julia Donaldson / Axel Scheffler. Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς.. Εκδόσεις: Ίκαρος. Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2017. Σελ.: 32.
ΖΟΓΚ (ZOG)
Συγγραφέας/Εικονογράφος: Julia Donaldson / Axel Scheffler. Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς.. Εκδόσεις: Ίκαρος. Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2017. Σελ.: 32.

Ο Ζογκ είναι το πιο καλόκαρδο δρακάκι του δρακοσχολείου. Είναι, όμως, και λίγο απρόσεκτος και κάθε φορά που μαθαίνει να βρυχάται, να πετάει ή να βγάζει φωτιές, κάτι του συμβαίνει. Όμως, ποιο είναι αυτό το κορίτσι που βρίσκεται πάντοτε εκεί για να του συμπαρασταθεί; Θα μπορέσει να τον βοηθήσει στη δυσκολότερη δοκιμασία: να πιάσει δηλαδή μια πριγκίπισσα; Παρά τα παθήματά του, ο Ζογκ, με την επιμονή του θα γίνει ο πιο αγαπητός ήρωας μιας απίθανης ιστορίας!

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες

 

ΚΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΜΠΟΣ: ΣΟΥΠΕΡ ΕΚΠΛΗΞΗ

ΚΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΜΠΟΣ: ΣΟΥΠΕΡ ΕΚΠΛΗΞΗ Συγγραφέας/Εικονογράφος: Yasmeen Ismail. Απόδοση: Μαρία Ζουράρη.. Εκδόσεις: Ίκαρος. Πρώτη έκδοση: Μάιος 2017. Σελ.: 24.
ΚΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΜΠΟΣ: ΣΟΥΠΕΡ ΕΚΠΛΗΞΗ
Συγγραφέας/Εικονογράφος: Yasmeen Ismail. Απόδοση: Μαρία Ζουράρη.. Εκδόσεις: Ίκαρος. Πρώτη έκδοση: Μάιος 2017. Σελ.: 24.

Οι μικροί αναγνώστες θα γνωρίσουν τους αξιολάτρευτους Κική και Μπόμπο, και θα εξερευνήσουν μαζί τους τον κόσμο που τους περιβάλλει με χιούμορ και ευαισθησία. Κάθε σελίδα περιλαμβάνει αναδιπλούμενα μέρη με πολλές εκπλήξεις! Τα κείμενα και η μοντέρνα εικονογράφηση αποτελούν δημιουργίες της Yasmeen Ismail, που έχει λάβει τα βραβεία των The New York Times και V&A για το καλύτερο εικονογραφημένο βιβλίο και έχει συμπεριληφθεί στη μακρά λίστα για το Kate Greenaway Medal.

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες

 

ΚΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΜΠΟΣ: ΜΙΑ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΜΕΡΑ

ΚΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΜΠΟΣ: ΜΙΑ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΜΕΡΑ Συγγραφέας/Εικονογράφος: Yasmeen Ismail. Απόδοση: Μαρία Ζουράρη.. Εκδόσεις: Ίκαρος. Πρώτη έκδοση: Μάιος 2017. Σελ.: 24.
ΚΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΜΠΟΣ: ΜΙΑ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΜΕΡΑ
Συγγραφέας/Εικονογράφος: Yasmeen Ismail. Απόδοση: Μαρία Ζουράρη.. Εκδόσεις: Ίκαρος. Πρώτη έκδοση: Μάιος 2017. Σελ.: 24.

Ο Μπόμπος ξέρει ότι σήμερα είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα. Και η Κική το ίδιο. Και οι δύο οργανώνουν ένα πάρτι-έκπληξη, αλλά για ποιον; Σήκωσε τα αναδιπλούμενα μέρη, παίξε και ανακάλυψε για ποιον είναι η πιο μεγάλη σούπερ έκπληξη.

 

 

 

 

Ο ΝΟΙ ΚΑΙ Η ΦΑΛΑΙΝΑ

Ο ΝΟΙ ΚΑΙ Η ΦΑΛΑΙΝΑ Συγγραφέας/Εικονογράφος: Benji Davies. Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου. Εκδόσεις: Ίκαρος. Πρώτη έκδοση: Ιανουάριος 2017. Σελ.: 32. Ηλικίες: 3+
Ο ΝΟΙ ΚΑΙ Η ΦΑΛΑΙΝΑ
Συγγραφέας/Εικονογράφος: Benji Davies. Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου. Εκδόσεις: Ίκαρος. Πρώτη έκδοση: Ιανουάριος 2017. Σελ.: 32. Ηλικίες: 3+

Ο Νόι ζει μαζί με τον μπαμπά του και τις έξι γάτες τους σ’ ένα σπίτι κοντά στην ακρογιαλιά. Κάθε μέρα ο πατέρας του ξεκινούσε από πολύ πρωί για τη δουλειά του και τον άφηνε μόνο του στο σπίτι. Μια μέρα, μετά από μια μεγάλη καταιγίδα, ο Νόι βρίσκει ένα μικρό φαλαινάκι που είχε ξεβραστεί στην αμμουδιά και το σώζει, βάζοντάς το στην μπανιέρα του σπιτιού του. Περνάει χρόνο μαζί του, λέγοντάς του πολλές ιστορίες• γνωρίζει καλά όμως ότι ο μπαμπάς του θα θυμώσει πολύ μόλις το αντικρίσει στο σπίτι. Το φαλαινάκι είναι ένα μεγάλο μυστικό για μια τόση μικρή οικογένεια και δεν μπορεί να μείνει κρυφό για πολύ. Έτσι, ο Νόι και ο μπαμπάς του, αποφασίζουν να το μεταφέρουν στη θάλασσα, αλλά πριν το κάνουν, θα μάθουν τόσα ο ένας για τον άλλον που η οικογένειά τους θα γίνει πιο δυνατή!

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες

 

ΣΙΛΟΥΑΝΗ

ΣΙΛΟΥΑΝΗ Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαϊωάννου. Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη. Εκδόσεις: Ίκαρος. Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2017. Σελ.: 228. Ηλικίες: από 9 ετών
ΣΙΛΟΥΑΝΗ
Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαϊωάννου. Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη. Εκδόσεις: Ίκαρος. Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2017. Σελ.: 228. Ηλικίες: από 9 ετών

H ιδέα να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε ένα βουνό δεν αρέσει καθόλου ούτε στον Κωστή ούτε στη Διαμαντία. Βαρετό!
Η Σιλουανή- η ξαδέρφη με το παράξενο όνομα- θα τους δείξει όλα τα μονοπάτια, μετατρέποντας την κάθε μέρα σε μια καινούρια περιπέτεια: ο μπλε καταρράκτης, η σπηλιά που αναπνέει, το χρυσάφι στις ρίζες της αρχαίας βελανιδιάς, ο στοιχειωμένος νερόμυλος τους περιμένουν…
Η περιγραφή της φύσης, στα μέρη γύρω από την Έδεσσα, τόπο διαμονής του συγγραφέα, σε συνδυασμό με τους ζωντανούς διαλόγους και την ένταση της αφήγησης, συνθέτουν μια υπέροχη ιστορία που θα κατακτήσει τους νεαρούς αναγνώστες και θα τους ωθήσει να εξερευνήσουν την μαγεία ενός άλλου τρόπου ζωής.

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες

Μοιράσου το άρθρο: