Τα Εργαστήρια του «Σχολείου της Τέχνης» και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γιορτάζουν τις Απόκριες μαζί με τους μικρούς φίλους με ένα αποκριάτικο πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο από καθηγητές μουσικής, εικαστικούς, εμψυχωτές, μουσειοπαιδαγωγούς και ειδικούς στο θεατρικό παιχνίδι, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018.

Οι Απόκριες είναι μόνο η αφορμή που πυροδοτεί τη φαντασία για να εκφραστούν συναισθήματα και διαθέσεις. Είναι η στιγμή που τα παιδιά εμπνέονται για να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες μέσα από τον χορό των μεταμφιέσεων, είναι το ιδανικό σκηνικό για να φτιαχτούν νέοι, πολύχρωμοι κόσμοι.

Μάσκες, χαρταετοί, πειρατές, κυνήγι θησαυρού, πολύς χορός και μουσική,  ιστορίες εμπνευσμένες από διάσημους πίνακες, ο Καραγκιόζης σε νέες περιπέτειες. Τι σχέση μπορεί να έχει ένας Αρλεκίνος με έναν ελέφαντα ή ένα λιοντάρι με μια κόμισσα; Πώς είναι να ταξιδεύει κανείς σε άλλες, μακρινές εποχές; Από πού μας ήρθε ο χαρταετός και πόσο παλιός είναι;

Όλα αυτά, και ακόμα περισσότερα, θα ανακαλύψουν τα παιδιά το σαββατιάτικο πρωινό στις 10 του Φλεβάρη. Μαζί με τους διοργανωτές της αποκριάτικης γιορτής παίζουν, δημιουργούν, φαντάζονται, χορεύουν, μαθαίνουν.

Συντελεστές των Εργαστηρίων

Αλεξάνδρα Κερασίδου: καλλιτεχνική διευθύντρια

Δήμητρα Γιάντσιου: μουσειοπαιδαγωγός

Καπούτσου Αλεξάνδρα: ερευνήτρια κοινωνικής πολιτικής

Παπαντωνάτου Κωνσταντίνα: εικαστικός

Σταυριανού Ελένη Περσεφόνη: μουσικός

Γκούνη Άννα-Μαρία: μουσικός

Βιβιάννα Μηλιαρέση: μέντορας συγγραφής

Σταυράτη Άννα: εμψυχώτρια

Κοκκινοπούλου Δήμητρα: μουσικός

Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και εφήβων

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενείται μέχρι το τέλος Μαΐου το πρόγραμμα πολλαπλών δραστηριοτήτων «Το Σχολείο της Τέχνης», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου, με κεντρικό άξονα των εργαστηρίων του την τέχνη και την παράδοση. Μέσα από το παιχνίδι, το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια της επικοινωνίας και της έκφρασης του παιδιού και περιλαμβάνει εργαστήρια Κινηματογράφου, Κουκλοθεάτρου, γνωριμίας με το μουσικό θέατρο, μουσικής παιδείας, Θεάτρου Σκιών ως παιδαγωγικό εργαλείο, δημιουργικής γραφής, εικαστικών, ιστορίας τέχνης, δραματοποπίησης και Θεατρικού Παιχνιδιού.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής του προγράμματος: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00πμ- 12:00

Κόστος συμμετοχής: 8€ ανά μαθητή

Αριθμός μαθητών: 20-25

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10πμ – 3μμ

Τηλ. 210 3450376, 6978409945

Θέατρο Σκιών «Αθανασίου»

Ημέρα και ώρα εκδήλωσης: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, από 11:30 έως 14:30

Ελεύθερη είσοδο

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

 

Μοιράσου το άρθρο: