Η παράσταση «Rejection« των Dirty Granny Tales ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για τέσσερις παραστάσεις, στις 22 & 23 Φεβρουαρίου και 1η & 2 Μαρτίου 2019, στο Θέατρο του ΙΜΚ, στις 21:00.

Οι Dirty Granny Tales, μέσα από δρόμους που δεν είχαν τολμήσει μέχρι τώρα, δίνουν στην αφήγηση της ιστορίας μια άλλη διάσταση.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή τού κατά συρροήν δολοφόνου Ed Gein, η οποία έχει δώσει το ερέθισμα για τη δημιουργία διάφορων δολοφονικών χαρακτήρων στη λογοτεχνία και στον κινηματογράφο, όπως o Norman Bates στο Psycho του Robert Bloch, που μετέφερε στην οθόνη ο Alfred Hitchcock και ο Leatherface στην ταινία The Texas Chainsaw Massacre του Tobe Hooper.

Τα «σκοτεινά παραμύθια της βρόμικης γριάς» είναι ένας συνδυασμός ζωντανής ακουστικής μουσικής, κουκλοθεάτρου, χορού και animation projection με έντονες επιρροές από Tim Barton και The Residents, όπως επίσης και από τους Μάνο Χατζιδάκι, David Bowie, Black Metal, progressive psychedelic rock. Σύγχρονος χορός που εντάσσει κούκλες και κινήσεις με κοστούμια θυμίζοντας πολλές φορές Japanese Gothic Theater.

 

Η υπόθεση

H ιστορία περιγράφει τη σχέση μιας αυταρχικής μητέρας με τον γιο της. Μια μάνα που δεν επέτρεψε στο παιδί της να νιώσει αγάπη από κανέναν εκτός από την ίδια. Ένα παιδί, που η μόνη του επαφή του με τον έξω κόσμο, είναι μέσα από ένα μικρό παράθυρο. Ένα παιδί, για το οποίο το παιχνίδι και το χαμόγελο των άλλων παιδιών είναι πάντα απρόσιτο. Η στερημένη παιδική του ηλικία τον μετέτρεψε σ’ ένα πλάσμα αποκρουστικό και η απόρριψή του από τους ανθρώπους ήταν αναπόφευκτη. Η ανάγκη του για κοινωνική επαφή τον οδηγεί στο φόνο και εν τέλει, στην εκτέλεση. Το παραμύθι εξελίσσεται στον κόσμο των νεκρών. Τι αντιμετώπιση θα έχει εκεί από τις άλλες ψυχές; Θα τον αποδεχτούν ή θα τον απορρίψουν κι αυτές;

«Rejection Vol.2» των Dirty Granny Tales

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Σταύρος Μητρόπουλος

Χορογραφίες: Εριφύλη Δαφέρμου

Μουσική: Σταύρος Μητρόπουλος

Kούκλες: Merlin Puppet Theater

Animation: Σταύρος Μητρόπουλος

Φώτα: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Σενάριο: Σταύρος Μητρόπουλος

Στίχοι: Hλίας Παυλόπουλος

Τεχνική επιμέλεια: Θάνος Μητρόπουλος, Γιώργος Πετράτος

 

Ερμηνεύουν:

Στο ρόλο του Mouldbreath (Φωνή, κιθάρα, Μαντολίνο): Σταύρος Μητρόπουλος

Στο ρόλο του Worm Eaten Vagus (Πνευστά, Δεύτερη φωνή, μπάσο) Θάνος Μητρόπουλος

Στο ρόλο της Shake Teeth (Πιάνο, δεύτερη φωνή) Χριστίνα Συριοπούλου

Στο ρόλο του Heart Beat Zero (Κρουστά, δεύτερη φωνή) Μιχάλης Κασβίκης

 

Χορός, puppets:

Eριφύλη Δαφέρμου, Σταύρος Ψυλάκης, Μαρίνα Τσαπέκου

 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας)

Ταύρος, Τ.Κ. 177 78

Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Ημέρες παραστάσεων: 22, 23 Φεβρουαρίου & 1, 2 Μαρτίου 2019, στο Θέατρο του ΙΜΚ στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 15 ευρώ

Τιμή προπώλησης: 12 ευρώ

Μοιράσου το άρθρο: