Η έκθεση «Ελλάδα: Έμπνευση Πολωνών Καλλιτεχνών» που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στις 19:30, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συγκεντρώνει έργα Πολωνών δημιουργών, τους οποίους ένωσε η αγάπη για τη χώρα μας.Κάθε χρόνο σχεδόν ένα εκατομμύριο Πολωνοί επισκέπτονται την Ελλάδα. Οι περισσότεροι έρχονται ως τουρίστες, όμως αρκετοί συνδέονται με την Ελλάδα με επαγγελματικούς, επιχειρηματικούς, επιστημονικούς ή καλλιτεχνικούς δεσμούς. Γι’ αυτούς η Ελλάδα αποτελεί το δεύτερο σπίτι τους αφού, μαγεμένοι από τον τόπο μας, αποφάσισαν να μείνουν μόνιμα.

Τα έργα που εκτίθενται παρουσιάζουν την ομορφιά της Ελλάδας, την πολυποικιλότητα και τη μοναδικότητά της, αλλά και τα πολλά πρόσωπά της μέσα από εικόνες της καθημερινότητας και της πραγματικότητας, που αλλάζει επηρεασμένη από τον χρόνο και τα γεγονότα. Η Ελλάδα που αποτυπώνουν οι καλλιτέχνες στα έργα τους συνδέει τις κοινές εμπειρίες των δύο λαών.

Μεγάλο μέρος των έργων δημιουργήθηκε χάρη στη συμμετοχή των Πολωνών καλλιτεχνών στα διεθνή συμπόσια «Εντυπώσεις από την Ελλάδα», τα οποία διοργανώνει η Πολωνή ζωγράφος Έλενα Ζαντρέικο. Μαζί με τη Μαργαρίτα Κοβάλσκα-Πεταλίδου είχαν τον κεντρικό ρόλο στην προετοιμασία αυτής της έκθεσης, αναλαμβάνοντας και την επιμέλειά της. Τον κατάλογο της έκθεσης σχεδίασε ο Μιχάλης Ανδρεσάκης.

Επιμέλεια Έκθεσης
Kowalska Petalidou Małgorzata
Zadrejko Helena

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: 

Babicka Agnieszka
Bonczar Renata
Borucka Justyna
Habdas Edward
Janowska Sylwia
Jędrzejak Wiktor
Jurkowska Beata
Kokot Janusz
Kolk Włodzimiera
Kowalska Petalidou Krystyna
Kowalska Petalidou Małgorzata
Kroplewski Benedykt
Lasik Paweł
Lonty Sabina
Maciejewski Zbysław
Mąsior Edyta
Maśluszczak Franciszek
Patzer Ryszard
Pilitsides Natalia
Ropelska Barbara
Zadrejko Helena
Zdrzalik Jolanta

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Διάρκεια έκθεσης: 3-19 Νοεμβρίου 2017

Εγκαίνια: Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, ώρα 19:30

Εκθεσιακός Χώρος 2ου ορόφου

Ώρες λειτουργίας: Δευτ.- Κυρ. 18:00 – 22:00

Είσοδος ελεύθερη

Η ΕΡΤ είναι θεσμικός χορηγός του ΙΜΚ στην έκθεση.

Μοιράσου το άρθρο: