Η έκθεση ζωγραφικής της σύγχρονης εικαστικού καλλιτέχνιδας Μαρίβας Ζαχάρωφ εγκαινιάζεται το Σάββατο 21 Απριλίου, στις 6.30 το απόγευμα, στον πολυχώρο πολιτισμού Διέλευσις, με γενικό τίτλο: «Αγοράκι – Κοριτσάκι».

Η έκθεση απαρτίζεται από ζωγραφικούς πίνακες μικτών τεχνικών σε καμβά, μεγάλων διαστάσεων, που εκφράζουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της καλλιτέχνιδος γύρω από το παιδί και τον κόσμο του, τις σχέσεις των δύο φύλων, έτσι όπως αυτές αναπτύσσονται από τη μικρή ηλικία, την τρυφερότητα, τις αντίξοες συνθήκες διαβίωσης πολλών παιδιών αλλά και την αγάπη που χρειάζονται να πάρουν και που πάνω απ’ όλα τα ίδια δίνουν απλόχερα. Η καλλιτέχνιδα έχει πάντοτε σαν κεντρικό πυρήνα στο έργο της το παιδί και μελετά τις σχέσεις που αναπτύσσονται γύρω από αυτήν τη μοναδική και θαυμάσια ύπαρξη. Έχει κάνει παιδικά εργαστήρια ζωγραφικής σε Ελλάδα, Αγγλία, Τυνησία και Μπανγκλαντές, όπου έζησε και εργάστηκε σε μια μικρή επαρχιακή κοινότητα. Η τελευταία αυτή εμπειρία ήταν ένα ισχυρό μάθημα ζωής που τη δικαίωσε. Της έδωσε έναυσμα να μελετήσει σε μεγαλύτερο βάθος την παιδική ζωγραφική και να ερευνήσει τις διάφορες έννοιες. Εμπνέεται αλλά και διδάσκεται μέσα από τη διδασκαλία σχεδίου και ζωγραφικής στα παιδιά και αναθεωρεί καθώς εκείνα είναι που της δείχνουν τον δρόμο για τη δική της ζωγραφική αλλά και θεώρηση γύρω από τη ζωή.

Διάρκεια έκθεσης: Έως 8/05/2018
Εγκαίνια: Σάββατο 21 Απριλίου στις 18:30

Ώρες λειτουργίας:
Πρωινά: Δευτέρα-Παρασκευή από 11:00-13:00
Απογεύματα ανεξαρτήτως ημέρας: Όταν υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις, 2 ώρες πριν, έως την ώρα έναρξής τους. Επίσης μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα υπάρχει η ευχέρεια λειτουργίας της έκθεσης για μισή ώρα.
Κατόπιν συνεννόησης είναι δυνατή η λειτουργία της έκθεσης και άλλες ώρες.

Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις
Λέσβου 15 και Πόρου, Κυψέλη
Tηλ. 210 8613739

Μοιράσου το άρθρο: