Οι κάτοχοι κατοικίδιων ζώων έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, συνοδευόμενοι από τους τετράποδους φίλους τους, για να παρακολουθήσουν την έκθεση, το τριήμερο 1-3 Ιουνίου.

Ειδικά κατά το τριήμερο 1-3 Ιουνίου, οι φιλόζωοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν με 1 εισιτήριο και τις 2 μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου. Η έκθεση «Αρχαία Ελλάδα-Οι απαρχές της Τεχνολογίας», ταξινομημένη σε 24 ενότητες, παρουσιάζει 100 και πλέον λειτουργικά αντίγραφα της τεχνολογίας αιχμής του ύστερου αρχαιοελληνικού κόσμου. Παράλληλα, στην έκθεση «Τα μουσικά όργανα και παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων» εκτίθενται 42 λειτουργικά μουσικά όργανα, καθώς και πλήθος ανακατασκευασμένων παιχνιδιών της αρχαιότητας.

«Στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας λειτουργούμε χωρίς αποκλεισμούς, επιθυμώντας να εντάξουμε στους επισκέπτες μας όσους συνοδεύονται στη βόλτα και στις περιηγήσεις τους από το αγαπημένο τους κατοικίδιο. Η ανοιχτή και εγκάρδια ατμόσφαιρα του Μουσείου Κοτσανά δεν αποκλείει κανένα μέλος της οικογένειας, και σε αυτά συγκαταλέγουμε τα αγαπημένα μας τετράποδα. Ο πολιτισμός δεν περιορίζεται μόνο εντός των προθηκών ενός Μουσείου, αλλά αναδεικνύεται, μεταξύ άλλων, από τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη σχέση μας με τα ζώα», δηλώνει η διευθύντρια του Μουσείου, Μίνα Μητσομπόνου.

Το Μουσείο λειτουργεί καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Όροι επίσκεψης

Στο Μουσείο γίνονται δεκτά τα ζώα συνοδευόμενα από τον ιδιοκτήτη τους. Τα ζώα πρέπει να φορούν περιλαίμιο και να είναι δεμένα με λουράκι. Πριν από την επίσκεψή σας στο Μουσείο, συνιστούμε να έχετε φροντίσει για τις ανάγκες του κατοικιδίου σας. Έχετε μαζί σας σακούλες περισυλλογής περιττωμάτων για να είστε σίγουροι ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής. Σε κάθε περίπτωση, οι φιλόζωοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη των ζώων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης και παραμονής τους στο Μουσείο.

Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ. – 5 μ.μ. καθημερινά και Σαββατοκύριακα

Γενική είσοδος: 5€

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά
Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι

Τηλ. 211 4110044, 6907 292002

 

Μοιράσου το άρθρο: