Ένα ιστορικό περιοδικό επιστρέφει. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ αποφάσισε την επανέκδοση του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση», η κυκλοφορία της οποίας είχε διακοπεί με το «μαύρο». Το περιοδικό θα εκδίδεται κάθε βδομάδα ως free press, ενώ ψηφιακό αντίγραφο θα διατίθεται στον ιστότοπο της ΕΡΤ.

Μια νέα σελίδα ανοίγει στην ιστορία της «Ραδιοτηλεόρασης». Σύντομα, το ιστορικό περιοδικό επανακυκλοφορεί, ανανεωμένο, και θα διανέμεται δωρεάν!

Κυκλοφόρησε το 1939, στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Ραδιοπρόγραμμα» και παρέμεινε με αυτόν τον τίτλο ώς τις 5 Μαΐου του 1968.

Το 2008 το περιοδικό βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Μπότση για την ποιότητα και την προσφορά του στον Πολιτισμό. Από το 1968 που το περιοδικό μετονομάστηκε σε «Ραδιοτηλεόραση» έως το 2013 οπότε έκλεισε η ΕΡΤ, κυκλοφορούσε χωρίς διακοπή.

Η «Ραδιοτηλεόραση» θα επανακυκλοφορήσει σύντομα. Το περιοδικό θα είναι εβδομαδιαίο, 16σέλιδο και θα διανέμεται δωρεάν στους σταθμούς του Μετρό, του ΗΣΑΠ και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Η «Ραδιοτηλεόραση» free press, όπως θα ονομάζεται, δεν θα είναι ένα έντυπο που θα παρουσιάζει τα προγράμματα όλων των καναλιών, αλλά ένα περιοδικό που αποκλειστικά θα προβάλλει τα προγράμματα, τις δράσεις και τον πλούτο του Αρχείου της ΕΡΤ, ενώ παράλληλα θα είναι στυλοβάτης και αρωγός του Πολιτισμού και του κοινωνικού ιστού.

Η απόφαση για την επανέκδοση της «Ραδιοτηλεόρασης» κινείται μέσα στο πλαίσιο του προγραμματισμού της νέας διοίκησης της εταιρείας. «Θέλουμε να κάνουμε πράγματα τα οποία οφείλουμε στην ΕΡΤ και στους πολίτες που μας παρακολουθούν, και να το κάνουμε γρήγορα», σημείωσε ο Βασίλης Κωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ.

Η επανέκδοση της «Ραδιοτηλεόρασης» δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ.

Τα έξοδα εκτύπωσης και διανομής του περιοδικού αποτελούν χορηγία της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια».


Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

Μοιράσου το άρθρο: