Διαδραστικά εργαστήρια, με πολλές εκπλήξεις και δραστηριότητες, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, στις 26 και 27 Μαΐου, στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Μικροί καλλιτέχνες
Βιωματικό εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 4-7 ετών
Στο εργαστήρι «Μικροί καλλιτέχνες» έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να παρατηρήσουμε και να επεξεργαστούμε διάφορες μορφές τέχνης, όπως τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την αρχιτεκτονική.
Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά ανακαλύπτουμε ένα έργο τέχνης και γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε.

Σάββατο 26 Μαΐου, 11:00: «Μωσαικό» Juan Miro
Είστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε στη Βαρκελώνη και να περπατήσουμε στον πεζόδρομο Ράμπλας; Εκεί, σε αυτόν τον πολύ γνωστό πεζόδρομο θα συναντήσουμε το «Μωσαικό» του Ζουάν Μιρό. Ανακαλύπτουμε με τι υλικά και χρώματα είναι φτιαγμένο και τι σχήματα έχει μέσα του.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Πληροφορίες: [email protected] 210 3250341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.
Σχεδιασμός, εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου

Παραμυθοσάββατα
Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών
Tα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Σάββατο 26 Μαΐου, στις 12:00: Το σποράκι ταξιδεύει…, του Eric Carle
Η ιστορία ενός ηλιοτρόπιου που φύτρωσε από ένα μικρούτσικο σποράκι… Το εργαστήρι περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιού και διασκεδαστικά φυτέματα λουλουδιών στην αυλή του μουσείου.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Ελένη Αντωνοπούλου, Αναστασία Ιορδάνη

Παιχνιδοκαμώματα
Εργαστήρι για βρέφη 18-28 μηνών με στοιχεία messy και sensory play
Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο, μέσα από τις αισθήσεις, σε ένα ταξίδι τον κόσμο των υλικών, με καινούριες υφές, χρώματα και ουσίες. Με τη βοήθεια πάντα των γονέων, τα παιδιά γνωρίζουν σιγά σιγά πώς να εστιάζουν καλύτερα, να συγχρονίζουν χέρια, να ακούν σε παραγγέλματα, να περιεργάζονται και να συνεργάζονται.

Κυριακή 27 Μαΐου, 11:00: Παιχνιδοκαμώματα
Μουσικοκινητικά και ρυθμικά παιχνίδια, τραγούδι, χορός και όμορφες κατασκευές βασισμένες στη μοντεσσοριανή φιλοσοφία «βοήθησε με να το κάνω μόνος μου», για το αποχαιρετιστήριο εργαστήρι μας.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Σχεδιασμός, εφαρμογή: Σαββίνα Σταυρινίδου
Κόστος συμμετοχής: 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Μαγικά πειράματα
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα φυσικών επιστημών για παιδιά 5-8 ετών
Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά εισάγονται στη μαγεία των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας. Τι είναι το φως, γιατί πατάμε στη γη και δεν πετάμε, πως μεγαλώνουν τα φυτά, πότε είναι μέρα και πότε νύχτα, τι υπάρχει πέρα από τον ουρανό, είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο εργαστήριο αυτό.

Κυριακή 27 Μαΐου, 11:00, Περισκόπιο χρωμάτων
Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε την άνοιξη είμαστε έτοιμοι να κατασκευάσουμε μια συσκευή που θα εγκλωβίσει τα χρώματά της. Ένα χρωματικό περισκόπιο κρατάει όλες τις εικόνες της άνοιξης, ενώ παράλληλα μας βοηθάει να μάθουμε περισσότερα για το μήκος κύματος και τη συχνότητα του φωτός.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Σχεδιασμός, εφαρμογή: Χαρίκλεια Θεοδωράκη
Κόστος συμμετοχής: 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Σκανταλοτεχνίες
Πολυθεματικό εργαστήρι για παιδιά 3-5 ετών
Στόχος του εργαστηρίου η ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, μέσα από ιστορίες, παραμύθια, μύθους και εικόνες. Μέσα από τη δραματοποίηση της ιστορίας, με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων, παρέα με το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά, αλλά και με πειράματα πολλά, τα παιδιά ξεδιπλώνουν τον ξεχωριστό τους χαρακτήρα, παίζουν και μαθαίνουν.

Κυριακή 27 Μαΐου, 12:00: Σκανταλοτεχνίες
Η μπαλαλάικα: Μουσικές από τη Ρωσία, για το αποχαιρετιστήριο εργαστήρι μας, τραγούδι, χορός και μια αναμνηστική κατασκευή.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Σχεδιασμός, εφαρμογή: Σαββίνα Σταυρινίδου
Κόστος συμμετοχής: 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Πληροφορίες: [email protected] 210 3250341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τηλ. 210 3250341

Μοιράσου το άρθρο: