Η παράσταση «Φαίδρα», της Μαρίνα Τσβετάγιεβα, ανεβαίνει από τις 15 Φεβρουαρίου, για πρώτη φόρα στην Ελλάδα, στο Θέατρο Σημείο, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή.

Η «Φαίδρα» της Μαρίνα Τσβετάγιεβα, της κορυφαίας αλλά και ασυμβίβαστης ποιήτριας, που το έργο και η ζωή της ταυτίστηκαν με την πιο ταραγμένη περίοδο της ρωσικής ιστορίας, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή, σε μετάφραση Χρήστου Χρυσόπουλου και σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια του Νίκου Διαμαντή.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Η παράσταση είναι ένα άγριο και λεπταίσθητο χαϊκού που συστρέφεται κοιτάζοντας κατάματα τον πυρήνα της αγάπης, του έρωτα και του πόθου, όταν εκείνος στραγγίζεται από την ανάγκη.
Παραβαίνοντας και διαπερνώντας τα όρια, ο πόθος μετακινεί την ανθρώπινη συνθήκη.
Ένα έργο που πραγματεύεται τη γυναικεία έξαρση, τους χυμούς και τη δύναμη της ζωής, όταν εκείνη, η ζωή, απαιτεί άμεσα την υπέρβαση της απαγόρευσης.

Η σκηνοθεσία του Νίκου Διαμαντή διασκευάζει το πρωτότυπο κείμενο για τη σκηνή, εισάγοντας στη δραματουργία δυο πρωτότυπα κείμενα του μεταφραστή, με πρόθεση να μεσολαβηθεί στο ελληνικό κοινό η ποιητική φλέβα που αρδεύει το έργο της Μαρίνας Τσβετάγιεβα.

Κείμενο: Μαρίνα Τσβετάγιεβα
Μετάφραση: Χρήστος Χρυσόπουλος
Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Νίκος Διαμαντής
Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκος Διαμαντής

Ερμηνεύουν:
Ιωάννα Μακρή (Φαίδρα-Τροφός), Βαγγέλης Ρόκκος (Ιππόλυτος-Θησέας) και Σταύρος Γιαννακόπουλος (Αγγελιοφόρος-Υπηρέτες)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 9.30 το βράδυ, Κυριακή στις 8 το βράδυ
Διάρκεια: 75΄
Εισιτήρια: 15 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ φοιτητικό, ΑμεΑ, +65 και 8 ευρώ ανέργων.

Θέατρο Σημείο
Χαριλάου Τρικούπη 4
Τηλ. 210 9229579

Μοιράσου το άρθρο: