Η παράσταση αφήγησης «Η γυναίκα με τα κομμένα χέρια» παρουσιάζεται με ζωντανή μουσική, την Πέμπτη 15 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, στον πολυχώρο πολιτισμού Διέλευσις.

Η αφήγηση είναι βασισμένη σε ένα λαϊκό παραμύθι, έτσι όπως έχει καταγραφεί και διασκευαστεί από τους αδελφούς Grimm. Κεντρικός πυρήνας της ιστορίας, γύρω από τον οποίο υφαίνεται το παραμύθι, είναι ο ακρωτηριασμός της ηρωίδας, η εγκατάλειψη της οικογενειακής εστίας και η πορεία προς τον εναγκαλισμό της ζωής.
Το παραμύθι ζωντανεύει μέσα από τον διάλογο αφήγησης, μουσικής και εικόνας, μέσα από πρωτότυπες συνθέσεις, και ηχητικά εφέ, με τη διάδραση ηλεκτρονικού και φυσικού ήχου. Πρόκειται για μια παράσταση χωρίς ιδιαίτερα τεχνικά μέσα, σκηνικά και φωτισμό, βασισμένη κυρίως στην αφήγηση της φωνής και της μουσικής.

Υπόθεση
Ο διάβολος πιάνει κορόιδο έναν μυλωνά, όταν του υπόσχεται πολλά πλούτη, αν του χαρίσει «αυτό που στέκεται πίσω από το μύλο» του. Ο μυλωνάς, θεωρώντας ότι εννοεί τη μηλιά του, δέχεται για να μάθει σύντομα πως συμφώνησε να δώσει την κόρη του, που τη στιγμή της συμφωνίας βρίσκονταν κάτω από το δέντρο. Όταν εμφανίζεται ο διάβολος για να πάρει αυτό που του ανήκει, η κόρη εξαγνίζεται διαδοχικά με νερό και με τα δάκρυά της, έτσι ώστε ο διάβολος δεν μπορεί να την πλησιάσει.
Απειλεί τότε τον μυλωνά ότι αν δεν του δώσει τα δύο χέρια της κόρης του, θα πάρει τον ίδιο σαν αντάλλαγμα, και απεγνωσμένος αυτός, ζητάει από την κόρη του να τον αφήσει να της κόψει τα χέρια για να σωθεί.

Μαρία Κωνσταντή: αφήγηση, ούτι
Μίμης Σανδαλής: πρωτότυπες συνθέσεις, ηλεκτρική κιθάρα, loops
Αριστείδης Λημναίος: ζωγραφιές βιντεοπροβολής

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018
Έναρξη: 9 το βράδυ
Γενική είσοδος: 5 €

Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις
Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη
Τηλ: 210 8613739

Μοιράσου το άρθρο: