Η ταινία του Μπρούνο Ντιμόν, «Οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ» (Slack bay/Ma loute), με τους Ζιλιέτ Μπινός, Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι, Φαμπρίς Λουκινί, από την 1η Ιουνίου προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Αινιγματικές εξαφανίσεις, δύο διαφορετικές οικογένειες, ένας έρωτας και πολύ σουρεαλιστικό χιούμορ στην ταινία που ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα στο  Φεστιβάλ Καννών 2016 και υποψήφια για 9 Βραβεία Σεζάρ 2017.

Καλοκαίρι, 1910

Μια σειρά ανεξήγητων εξαφανίσεων έρχεται να ταράξει τις διακοπές της οικογένειας Βαν Πέτεγκεμ στο ειδυλλιακό παραθαλάσσιο θέρετρο της Μάγχης. Τουρίστες αρχίζουν να εξαφανίζονται με αινιγματικό τρόπο. Δύο επιθεωρητές αρχίζουν να διερευνούν την υπόθεση και σύντομα ανακαλύπτουν ότι αυτές οι εξαφανίσεις γίνονται σε ένα ιδιαίτερο σημείο της περιοχής εκεί όπου κατοικεί η οικογένεια ψαράδων των Μπρεφόρ. Στο μεταξύ, ένα παράξενο ειδύλλιο θα προκύψει ανάμεσα στη μικρή κόρη της μεγαλοαστικής και λίγο εκφυλισμένης οικογένειας Βαν Πέτεγκεμ και τον γιο των Μπρεφόρ, Μα Λουτ. Μαζί με το μυστήριο των εξαφανίσεων, ο έρωτας των δυο παιδιών θα επηρεάσει με απρόβλεπτο τρόπο τις δύο τόσο διαφορετικές οικογένειες.

Ο Μπρούνο Ντιμόν τονίζει χαρακτηριστικά για την «Οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ»:

Ήθελα να κάνω μια κωμωδία, εδώ και πολύ καιρό. Έτσι, ξεκίνησα μία αστυνομική κωμωδία, δοσμένη μέσα από το δικό μου πειραματικό ύφος. […] Ενώ έψαχνα για μια κωμική ιστορία που θα μπορούσε να λάβει χώρα στην ακτή Οπαλ -περιοχή που γνωρίζω καλά και όπου ζω- πέτυχα κάποιες παλιές καρτποστάλ, που έδειχναν το λεγόμενο «Passeurs de la Baie de la Slack», όπου οι ντόπιοι μετέφεραν τη μεσαία τάξη από τη μία όχθη του ποταμού προς την άλλη, στις αρχές του 20ού αιώνα. Αυτό ήταν και το σημείο εκκίνησης. Η οικογένεια Μπρούφορτς από τη μία πλευρά, οι Βαν Πέτεγκεμ από την άλλη, η ιστορία αγάπης και οι μυστηριώδεις εξαφανίσεις. Όταν ξεκίνησα το σενάριο, γέμισα τα κενά από αυτές τις καρτποστάλ. Η ιστορία εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού 1910. Η εκκίνηση του 20ού αιώνα σηματοδοτεί την ανάδυση της αστικής τάξης, της βιομηχανίας, του καπιταλισμού και ως εκ τούτου της ταξικής πάλης. Έχουμε να κάνουμε με μία βασική αφήγηση. Ως θεατές, γνωρίζουμε ότι αυτός ο κόσμος θα μεταβληθεί, ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεσπάσει τέσσερα χρόνια αργότερα. Για πρώτη φορά, έπρεπε να αναδημιουργήσω ένα τοπίο που έχει εξαφανιστεί.Υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα, Φεστιβάλ Καννών 2016

PETEGEM_70X100_(F)_web - Copy«Οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ»

Γαλλία. Έγχρωμο. 2016

Σκηνοθεσία, σενάριο: Μπρουνό Ντιμόν

Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινός, Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι, Φαμπρίς Λουκινί.

Γλώσσα: Γαλλικά | Είδος: Κωμωδία | Διάρκεια: 122’.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: