Την ιστορία με την τεχνολογία συνδυάζει, αυτή την εβδομάδα, η «Ραδιοτηλεόραση», η  οποία κυκλοφορεί με διπλό τεύχος! Με το 38ο τεύχος που έχει κεντρικό θέμα το Athens Game Festival 2018, το οποίο διοργανώνεται από 20 έως 21 Οκτωβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι, και με το συλλεκτικό επετειακό τεύχος για την Απελευθέρωση της Αθήνας.

«Το ένα τεύχος έχει κεντρικό θέμα το Athens Game Festival και το άλλο είναι το συλλεκτικό, επετειακό τεύχος μας για την Απελευθέρωση της Αθήνας. Δύο εκδόσεις, με θέματα εντελώς διαφορετικά, αλλά ταυτόχρονα πολύ δυνατά και ενδιαφέροντα για το αναγνωστικό κοινό, που συνδέουν το χθες με το σήμερα» αναφέρει η διευθύντρια Εκδόσεων και Προβολής της ΕΡΤ, Δώρα Χειράκη.

«Το Athens Game Festival είναι πρωτίστως ένα επιχειρηματικό event, που στόχο έχει να προβάλει το ελληνικό βιντεοπαιχνίδι. Ο προγραμματιστής ή ο σχεδιαστής παιχνιδιών αντιμετωπίζεται ως δημιουργός περιεχομένου και ως επιχειρηματίας και το παιχνίδι αποκτά την υπόσταση που του ταιριάζει: ως εκπαιδευτικό εργαλείο, ως πολιτισμικό προϊόν, ως μέσο προβολής μιας ολόκληρης κοινότητας δημιουργών, επισημαίνει η Ελίνα Ροϊνιώτη, υπεύθυνη του Athens Game Festival 2018.

«Φέτος το θέμα μας είναι τα dungeons, τα μπουντρούμια, εμπνευσμένα από τον κόσμο του φανταστικού και κεντρικός μας ήρωας ο μινώταυρος Astherion, βγαλμένος από την αρχαία ελληνική μυθολογία, τον οποίο θα δείτε να περιφέρεται στους λαβυρίνθους του Φεστιβάλ μας» τονίζει η Μέλανη Μαυρογιώργη, υπεύθυνη προβολής εκθετών του Athens Game Festival 2018, δίνοντας το στίγμα της φετινής διοργάνωσης.

«Η έπαρση της σημαίας στον Βράχο της Ακρόπολης, η συγκλονιστική αναγγελία της Απελευθέρωσης από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθηνών, οι πανηγυρισμοί του κόσμου στο κέντρο της πόλης, ο σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισαν το θέατρο και κινηματογράφος «ζωντανεύουν» στις σελίδες της «Ραδιοτηλεόρασης» μέσα από το σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό του Αρχείου της ΕΡΤ και αποτυπώνουν το κλίμα και την ατμόσφαιρα της εποχής», επισημαίνει η προϊσταμένη του Τμήματος Εκδόσεων της ΕΡΤ, Ασπασία Κακολύρη.

Ειδικότερα:

  • Athens Game Festival 2018

Στο 38ο τεύχος, οι αναγνώστες ενημερώνονται για τη μεγάλη γιορτή του ελληνικού ψηφιακού παιχνιδιού, που φέτος έχει κεντρική φιγούρα που πηγάζει από την αρχαία ελληνική μυθολογία, τον μινώταυρο με το όνομα Astherion, και αποσκοπεί στην προβολή και προώθηση του ελληνικού video game, στη διασύνδεση της εγχώριας αγοράς ψηφιακού παιχνιδιού με την παγκόσμια και στην ανάδειξή του ως εκπαιδευτικού εργαλείου, πεδίου έρευνας, καινοτομίας και κοιτίδας πολιτισμού.

  • Επετειακό τεύχος-Η Απελευθέρωση της Αθήνας

Στο επετειακό τεύχος, μέσα από σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό του Αρχείου της ΕΡΤ, «ζωντανεύουν» το χρονικό της Απελευθέρωσης της Αθήνας, η συγκλονιστική αναγγελία της απελευθέρωσης από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθηνών, οι πανηγυρισμοί του λαού, αλλά και ο σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισαν το θέατρο και ο κινηματογράφος στο κλίμα και στην ατμόσφαιρα της εποχής. Το συγκεκριμένο τεύχος είναι συλλεκτικό, εκδόθηκε πρώτη φορά, σε ελάχιστα αντίτυπα, τον Οκτώβριο του 2017, και δεν κυκλοφόρησε στο ευρύ κοινό.

Τη «Ραδιοτηλεόραση» θα τη βρείτε: Δωρεάν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  • Στο μετρό: Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Εθνική Άμυνα, Κατεχάκη, Αμπελόκηποι, Πανόρμου, Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Συγγρού-Φιξ, Δάφνη, Άγιος Δημήτριος, Ελληνικό, Ανθούπολη, Άγιος Αντώνιος, Αιγάλεω.
  • Στον ηλεκτρικό: Κηφισιά, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Περισσός, Πειραιάς, Καλλιθέα, Πετράλωνα, Μοναστηράκι, Θησείο.
  • Στο κεντρικό κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) Συντάγματος, και στη Θεσσαλονίκη: στο κεντρικό κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) Τσιμισκή-Βασιλέως Ηρακλείου 28, στο κατάστημα ΕΛΤΑ Σιδηροδρομικός Σταθμός-Μοναστηρίου 28, στο κατάστημα ΕΛΤΑ Σταυρούπολη-Λαγκαδά, ΚΕΠ Αγγελάκη 4 (δίπλα στην ΕΡΤ).
  • Σε επιλεγμένα κεντρικά βιβλιοπωλεία.

Επίσης, η «Ραδιοτηλεόραση» αναρτάται, κάθε Παρασκευή, σε ψηφιακή μορφή στον ιστότοπο της ΕΡΤ (ert.gr) και μπορείτε να τη διαβάσετε όπως ακριβώς είναι τυπωμένη στο χαρτί.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

Μοιράσου το άρθρο: