Το έργο του Κώστα Παπαπέτρου «Η στρίγγλα έγινε αρνάκι παρουσιάζεται στο Θέατρο ΕΝ-Α κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, έως τις 25 Μαΐου.

Η Ομάδα ΕΝ-Α δημιουργήθηκε στο Ωδείο Έντεχνον και είναι γέννημα της εσωτερικής εργασίας και σπουδής για την εκδήλωση και βεβαίωση της ανομοιότητος της προσωπικότητος, με στόχο την αλήθεια και ελευθερία στη προσέγγιση της ερμηνείας ψυχονοητικά και σωματικά με ήθος και συνέπεια.

Το Θέατρο ΕΝ-Α δημιουργήθηκε για να υλοποιεί ιδέες, αρετές και τεχνουργήματα της υπέρτατης φαντασίας.

Στο γνωστό κλασικό έργο «Η στρίγγλα έγινε αρνάκι», ο μεγάλος δραματουργός Ουίλιαμ Σαίξπηρ δε βάζει ερωτηματικό. Αφήνει να εννοηθεί ότι προφανώς αρνάκι έγινε η Στρίγγλα. Εμείς στην ελεύθερη διασκευή με σύγχρονες και επίκαιρες αναφορές, που θα δείτε στη σκηνή τού Θεάτρου μας ΕΝ-Α έχουμε ισχυρές αμφιβολίες για το ποιος τελικά έγινε αρνάκι. Γι αυτό βάζουμε στον τίτλο ένα καίριο ερωτηματικό και αναρωτιόμαστε: «Η στρίγγλα έγινε αρνάκι; «Ή ο… στρίγγλος ο άντρας της;

Η δυναμική Κατερίνα ή ο «άντρας ο πολλά βαρύς» Πετρούκιος; Την απάντηση θα σάς τη δώσει το κείμενό μου, που είναι μια άλλη γραφή, βασισμένη στο μύθο τού κλασικού έργου, με πολλές κωμικές, σατιρικές, ερωτικές και ανθρώπινες καταστάσεις, πολλές ανατροπές και μηνύματα πάνω στις σχέσεις των δύο φύλων και όχι μόνο… μέχρι την τελική λύση και το απρόοπτο φινάλε, όπου θα λυθεί και η απορία: «Η στρίγγλα έγινε αρνάκι;»

Κώστας Παπαπέτρος

Διανομή: Ελπίδα Αμίτση, Χρίστος Γεωργίου, Μιχαήλ Άγγελος Δρόσος, Μαρία Ζαχαριάδου, Αθανασία Κατσηδήμα, Νίκος Παπαγιάννης

 

Σκηνοθεσία:Ελπίδα Αμίτση

Μουσική: Δημήτρης Παριανός

Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκη Ελευθερίου

Φωτισμός: Άρτεμις Λογαρά

Φωτογραφία, Video: Γιώργος Κλήμης

Επιμέλεια trailer: Δημήτρης Παριανός

«Η στρίγγλα έγινε αρνάκι;» του Κώστα Παπαπέτρου

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00

 

Θέατρο ΕΝ-Α

Σουρή και Μαλαγαρδή 95, Κορυδαλλός

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987 154 814

  • Πρεμιέρα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου
  • Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 μέχρι 25/05/2019
  • Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα
  • Γενική Είσοδος 12€ , Φοιτητές – Άνεργοι 8€

 

Προς ενίσχυση των σκοπών των ΕΝ.Π.ΑΝ.

Υπό την αιγίδα: WORLD PHILOSOPHICAL FORUM και UNESCO.

Μοιράσου το άρθρο: