Με αγαπημένα κάλαντα, γιορτινά τραγούδια και μουσικές ευχές απ’ όλο τον κόσμο υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα η Παιδική και Νεανική Χορωδία Rosarte, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Τη μουσική διεύθυνση έχει η Ρόζη Μαστροσάββα. Στο πιάνο συνοδεύουν η Τζένη Σουλκούκη και η Μυρτώ Ακρίβου. Συμμετέχουν τα μέλη του Vocal Inventions Ensemble, Βασίλης Ευαγγελάτος, Χρήστος Φρουδάκης, Δημήτρης Σγαρδέλης και Γιώργος Σασσάνης. Με τους 230 χορωδούς του συνόλου συμπράττουν οι μουσικοί Λίλιαν Εσίποβα (άρπα) και Ολυμπία Ζαφειροπούλου (νταούλι) καθώς και η ροκ μπάντα γονέων της Rosarte 40 something. Η διδασκαλία των τμημάτων φωνητικής προετοιμασίας 1 & 2 έγινε από την Όλγα Αλεξοπούλου, ενώ τα τμήματα παιδικού και παιδικού-νεανικού δίδαξε η Ρόζη Μαστροσάββα.

rosarte_meg-1

Τα Χριστούγεννα…

…αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης όχι μόνο για πλήθος συνθέτες αλλά και για απλούς πιστούς που ύμνησαν τα Χριστούγεννα μέσα από λαϊκές μελωδίες και αυτοσχέδιους συχνά σκοπούς οι οποίοι πέρασαν από στόμα σε στόμα και τραγουδιούνται μέχρι τις μέρες μας σε κάθε γωνιά της υφηλίου από μεγάλους και –κυρίως– από μικρούς.

Η συναυλία της Rosarte στο Μέγαρο είναι ένα εορταστικό οδοιπορικό σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας αλλά και σε πολλά μέρη του κόσμου, με αγαπημένα τραγούδια που αντηχούν, τις μέρες των γιορτών, στις γειτονιές του κόσμου. Ποιος δεν ξέρει την «Άγια νύχτα», τα «Τρίγωνα κάλαντα» ή το «Χαίρε η γη»; Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη κάλαντα από τη Γαλλία, την Πολωνία, τη Βραζιλία, την Αυστρία, τις Ηνωμένες Πολιτείες κ.ά.

Από το εορταστικό πρόγραμμα της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας Rosarte δεν θα μπορούσαν να λείπουν βέβαια τα σπιρίτσουαλ των αφροαμερικανικών κοινοτήτων, οι οποίες φημίζονται για τη μεγάλη τους παράδοση στη χορωδιακή θρησκευτική μουσική, ούτε και οι τζαζ συνθέσεις. Έτσι, σε αυτή τη χριστουγεννιάτικη συναυλία, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει επίσης τη Μικρή τζαζ λειτουργία, έργο του σύγχρονου Βρετανού συνθέτη Μπομπ Τσίλκοτ. Αλλά και η ροκ έχει τη δική της θέση στο πρόγραμμα της βραδιάς, με το τραγούδι «Little Saint Nick» που έγραψαν τα μέλη του διάσημου συγκροτήματος The Beach Boys, Μπράιαν Ουίλσον και Μάικ Λαβ.

Οι νεαροί τραγουδιστές της Rosarte ερμηνεύουν επίσης διασκευές για χορωδιακό σύνολο δημοφιλών έργων της κλασικής μουσικής, όπως τον «Κανόνα σε ρε μείζονα» του Πάχελμπελ, αλλά και πρωτότυπες πολυφωνικές συνθέσεις βασισμένες στην εκκλησιαστική υμνογραφία, όπως το χορωδιακό «Μέλαινά ειμι» από το Άσμα Ασμάτων που υπογράφει ο σπουδαίος τσελίστας και συνθέτης Πάμπλο Καζάλς.

Κάθε ευχή και ένα τραγούδι

Παιδική και Νεανική Χορωδία Rosarte

Μουσική διεύθυνση Ρόζη Μαστροσάββα

Συνοδεύουν στο πιάνο η Τζένη Σουλκούκη και η Μυρτώ Ακρίβου

Συμμετέχουν τα μέλη του Vocal Inventions Ensemble

Βασίλης Ευαγγελάτος, Χρήστος Φρουδάκης, Δημήτρης Σγαρδέλης, Γιώργος Σασσάνης

Άρπα, Λίλια Εσίποβα

Νταούλι, Ολυμπία Ζαφειροπούλου

Συμμετέχει η ροκ μπάντα γονέων της Rosarte 40something

Γιάννης Μαλαφής, ηλεκτρική κιθάρα

Βαγγέλης Μιχαλάτος ακουστική & ηλεκτρική κιθάρα

Γιάννης Κόκκινος, ηλεκτρικό μπάσο

Γιάννης Λαχανάς, κρουστά, καχόν

Πόλις Αδαμαντόπουλος, πλήκτρα

Διδασκαλία τμημάτων φωνητικής προετοιμασίας 1&2 Όλγα Αλεξοπούλου

Διδασκαλία τμημάτων παιδικού και παιδικού-νεανικού Ρόζη Μαστροσάββα

Τιμές εισιτηρίων

8 € (Ζώνη Γ), 13 € (Ζώνη Β), 19 € (Ζώνη Α), 25 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 4,5 €

Πολύτεκνοι, 65+: 6 €

Τηλ. 210 72.82.333

Μέγαρο Μουσικής

www.megaron.gr

Μοιράσου το άρθρο: