Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, μεταδίδεται η συναυλία που έδωσε τον Ιούνιο του 2016 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, στο πλαίσιο του γνωστού Φεστιβάλ Primavera, η Orchestra Baobab, το θρυλικό συγκρότημα από το Ντακάρ της Σενεγάλης που δημιούργησε τον afro–latin ήχο της δεκαετίας του ’70, συνδυάζοντας τους κουβανέζικους ρυθμούς με τις αφρικάνικες μελωδίες.

Τις Κυριακές, στις 22:00, οι ακροατές του Kosmos έχουν πρόσκληση για τις καλύτερες μουσικές σκηνές της Ευρώπης σε αποκλειστική συνεργασία με την EBU (European Broadcasting Union).

Η Orchestra Baobab υπήρξε σημαντικό φυτώριο μουσικών και ερμηνευτών, όχι μόνο για τη Σενεγάλη αλλά για ολόκληρη τη μουσική της Δυτικής Αφρικής. Το συγκρότημα διαλύθηκε τη δεκαετία του ’80 και επανασυστήθηκε ύστερα από 20 χρόνια και συνεχίζει μέχρι σήμερα να μεταφέρει, όπου παίζει, την εμπειρία του αυθεντικού afro–latin ήχου.

Επιμέλεια παραγωγής-παρουσίαση: Κώστας Μυλωνάς

Σε συνεργασία με το δίκτυο της EBU τo Kosmos 93,6 & 107, κάθε δεύτερη Κυριακή, παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα επιλεγμένες συναυλίες με τους σημαντικότερους ερμηνευτές και συγκροτήματα που εκπροσωπούν διαφορετικά είδη μουσικής, διαφορετικές παραδόσεις, διαφορετικές κουλτούρες και καταβολές, όπως οι: Pink Martini, The Avener, Wyclef Jean, Joe Bonamassa, Max Romeo, Ludovico Einaudi, Gregory Porter, Orchestra Baobab, Rokia Traore, Goran Kajfes Subtropic Arkestra, Richard Galliano, Damian Marley, James Hunter, Nik Baertsch, Oum, Dianne Reeves κ.ά.

Αυτό το καλοκαίρι, κάνε τον Kosmo δικό σου!

Info

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, 22:00

Και Live Streaming 

Περισσότερα στη σελίδα μας στο Facebook

Μοιράσου το άρθρο: