Η έκθεση «Δημιουργία του Κόσμου-Λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά έργα για τους μύθους δημιουργίας της Κίνας», που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στις 19:30, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μυεί τους επισκέπτες στα αθάνατα πνεύματα και στην ικμάδα των μυθικών προγόνων του κινεζικού πολιτισμού.

Ειδικότερα, στην έκθεση την οποία διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ), σε συνεργασία με την Ένωση Εικαστικών Καλλιτεχνών Σαγκάης, επιλέχθηκαν έργα που παρουσιάζουν συναρπαστικές ιστορίες ηρώων «της εποχής του χάους» (περίοδος των Έξι Δυναστειών από τον 3ο έως τον 6ο αιώνα μ.Χ.).

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων που αναπτύσσει με τις ενώσεις καλλιτεχνών από άλλες χώρες, και με στόχο την πολιτιστική συνεργασία και τη γνωριμία των Ελλήνων καλλιτεχνών με την τέχνη άλλων χωρών, έχει συνάψει πρωτόκολλο συνεργασίας με την Ένωση Εικαστικών Καλλιτεχνών Σαγκάης (Κίνα).

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο σημαντικές εκθέσεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα στη Σαγκάη (μετά από ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος και επιλογή από την αιρετή Επιτροπή Κρίσεων του ΕΕΤΕ), ενώ το 2014 φιλοξενήθηκε στη χώρα μας μεγάλη έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών από τη Σαγκάη.

Στη δεύτερη παρουσίαση καλλιτεχνικών έργων από τη Σαγκάη, που παρουσιάζονται τον Νοέμβριο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει καλλιτέχνες που έχουν πίσω τους μια μεγάλη πολιτιστική παράδοση.

Η έκθεση περιλαμβάνει 60 ζωγραφικά έργα και συμμετέχουν σε αυτή επιφανείς Κινέζοι καλλιτέχνες απ’ όλη την Κίνα.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19:30

Διάρκεια έκθεσης: 23 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2017

Εκθεσιακός Χώρος 1ου και 2ου ορόφου

Ώρες λειτουργίας: Δευ-Κυρ 18:00-22:00

Είσοδος ελεύθερη

 

Μοιράσου το άρθρο: