Την μουσική παράσταση «1000 + 1 ΠΟΛΕΙΣ» παρουσιάζει η Νένα Βενετσάνου στον Πολυχώρο Τέχνης «Αλεξάνδρεια», το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 21:30.

«Οι Πόλεις θα γκρεμίζονται στα βράχια του χρόνου και θα ξαναχτίζονται ασταμάτητα απ’ τ’ ανθρώπινα χέρια. Μέχρι να νιώσουμε όλοι κάποια στιγμή αυτά που ονειρεύτηκαν γι’ αυτές οι ποιητές τους. Πόλεις με φως, με αέρα, με κήπους, κατ’ εικόνα της Εδέμ. Αιώνιοι χώροι που κατοικούν μέσα μας κι έξω από μας»

Η σημαντική αυτή «πρέσβειρα» του ελληνικού τραγουδιού σ’ ολόκληρο τον κόσμο δημιουργεί στη σκηνή το δικό της μουσικό τοπίο για να υμνήσει την Πόλη, τον Πολίτη, τον Πολιτισμό.

Η Νένα Βενετσάνου συνταιριάζει τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη πάνω σε στίχους Γκάτσου, Αναγνωστάκη κ.ά, καθώς και δικές της συνθέσεις σε ποίηση Καβάφη, Ευριπίδη, Κομνηνού, Χρυσουλάκη, ώστε ν’ αντηχούν την ανάγκη των σύγχρονων ανθρώπων να επικοινωνήσουν και να επαναπροσδιοριστούν στη σύγχρονη πόλη. Κείμενα αρχαίων και σύγχρονων ποιητών παρεμβάλλονται ανάμεσα στα τραγούδια προσδίδοντας μια νέα διάσταση.

«1000 + 1 πόλεις»: Μια μουσική παράσταση με σπουδαία διαδρομή:

Γι’ αυτές, τις «1000 + 1 πόλεις», «κι άλλες τόσες», η Νένα Βενετσάνου έχει τραγουδήσει σε περιοδεία σε πόλεις του Βελγίου και της Γαλλίας το 2012, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2011, στον Αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας στα Χανιά της Κρήτης (απ’ όπου και ξεκίνησε το 2008), στο θέατρο Αλκμήνη στην Αθήνα. Επίσης, στο Διεθνές Φεστιβάλ «Κύπρια» σε Λευκωσία και Λεμεσό, στη Μικρή Επίδαυρο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στην Όπερα της Ρενς (Γαλλία) στο πλαίσιο συνάντησης θεάτρου της Ευρώπης (στα γαλλικά). Επίσης εγκαινίασε το Project «Ξούθου, η Σιωπή της Πόλης», στην περιοχή περιπλανώμενων ανθρώπων, την Ομόνοια.

Συμμετέχουν: Κώστας Χατζόπουλος-κιθάρα, Σόλης Μπαρκής-κρουστά

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Οκτωβρίου, ώρα 21:30

Πολυχώρος Τέχνης «Αλεξάνδρεια», Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής

Είσοδος: 12 ευρώ

Κρατήσεις: 210-8673655 & 6944945710

Μοιράσου το άρθρο: