Οι παραστάσεις του έργου «Nordost» του Τόρστεν Μπουχστάινερ, σε σκηνοθεσία Στέλλας Κρούσκα, ολοκληρώνεται την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στο στούντιο Μαυρομιχάλη.

Το έργο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα

Στις 23 Οκτωβρίου 2002, 42 Τσετσένοι εισέβαλαν στο θέατρο  Ντουμπρόβκα στη Μόσχα. Διέκοψαν την παράσταση του μιούζικαλ «Νορντόστ» και κράτησαν ως ομήρους 850 άτομα. Το αίτημά τους ήταν να  αποχωρήσουν τα ρώσικα στρατεύματα από την Τσετσενία.

Χωρίς να καταβάλει καμία σοβαρή προσπάθεια να δώσει αναίμακτο τέλος στο δράμα των ομήρων, η ειδική αντιτρομοκρατική ομάδα εισέβαλε στο θέατρο. Η επιχείρηση ήταν επιτυχής, λένε οι μυστικές υπηρεσίες. Ήταν μια αιματοχυσία, λένε οι σχολιαστές.

Η ομηρία κράτησε 57 ώρες και στοίχισε τη ζωή σε 170 ανθρώπους.

Στην παράσταση στο studio Μαυρομιχάλη, 9 γυναίκες, με όχημα το έργο του Μπουχστάινερ και αληθινές μαρτυρίες από ανθρώπους που έζησαν από μέσα τα γεγονότα, μας δίνουν το ιστορικό της τραγωδίας που συγκλόνισε ολόκληρο το κόσμο και που σήμερα, 16 χρόνια μετά, οι κάθε είδους παραλλαγές της, αποτελούν τον καθημερινό εφιάλτη της «πολιτισμένης Δύσης».

Συντελεστές:

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Δραματουργική επεξεργασία-Σκηνοθεσία-Σκηνογραφική επιμέλεια: Στέλλα Κρούσκα

Κοστούμια: Μαρία Μπενάκη

Φωτισμοί: Στέφανος Κοπανάκης

Μουσική διδασκαλία: Γιάννης Δημητρούδης

Μουσική επιμέλεια: Αναστασία Φλεμοτόμου

Βίντεο – Φωτογραφίες: Αντώνης Χρήστου

Παίζουν: Κατερίνα Αγγελίτσα, Μαριέλα Δουμπού, Αλεξάνδρα Καραναστάση, Ιωάννα Κεραυνού, Κατερίνα Λούβαρη – Φασόη, Μαρία Μπενάκη, Σοφία Παπαδοπούλου,  Έφη Ρευματά, Αναστασία Φλεμοτόμου

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Μέχρι 9 Δεκεμβρίου 2018

Κάθε Σάββατο και Κυριακή  στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό: 12 ευρώ

Φοιτητικό, κάτω των 25 ετών και άνω των 65 ετών, Άνεργοι: 10 ευρώ

Ατέλειες: 5 ευρώ

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Θεατρικός Οργανισμός Νέος Λόγος

Studio Μαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134

Τηλ. 2106453330

Μοιράσου το άρθρο: