Ο «Άμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ένα από τα σπουδαιότερα κείμενα που έχουν γραφτεί στην ιστορία του θεάτρου, παρουσιάζεται στο Θέατρο Άνεσις από Τέταρτη έως Κυριακή, σε σκηνοθεσία Λεβάν Τσουλάτζε, καλλιτεχνικoύ διευθυντή του Kote Marjanishvili Theatre της Γεωργίας.

Ο Τάσος Ιορδανίδης ενσαρκώνει τον πρίγκιπα Άμλετ, ο Άρης Λεμπεσόπουλος τον ρόλο του βασιλιά Κλαύδιου, η Πέμη Ζούνη τη βασίλισσα Γερτρούδη, η Ιωάννα Παππά είναι η τραγική Οφηλία, ενώ ο Θοδωρής Κατσαφάδος γίνεται ο σύμβουλος του Κλαύδιου, Πολώνιος.

Άμλετ και Οφηλία
Ο Άμλετ αποδίδεται στην ουσία ως ένας αντιήρωας, ένας χαρακτήρας αινιγματικός που στέκεται μετέωρος μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Μοναδικό στοιχείο που τον φέρνει πιο κοντά απ’ όλα στην αλήθεια της ζωής είναι ο έρωτάς του για την Οφηλία. Ένας έρωτας που ματώνει, που φθείρεται κάθε λεπτό και ασφυκτιά υπό το βάρος της απόφασης του Άμλετ για εκδίκηση. Η «σπαρακτική» σχεδόν ομορφιά της Οφηλίας και η αγνότητα της ψυχής της είναι τα μοναδικά ηθικά αναχώματα που προβάλλει ο Σαίξπηρ μέσα στη σαθρότητα και τον όλεθρο στον οποίο αργά βυθίζεται το παλάτι της Δανίας…

Η υπόθεση του Άμλετ
Ο βασιλιάς της Δανίας πεθαίνει απροσδόκητα και στη θέση του αναλαμβάνει χρέη βασιλέα ο αδερφός του Κλαύδιος, «νομιμοποιώντας» την εξουσία του με γάμο που συνάπτει με τη χήρα βασίλισσα, Γερτρούδη. Ο νεαρός πρίγκιπας Άμλετ, δυσαρεστημένος από τον θάνατο του πατέρα αλλά και τον εσπευσμένο γάμο της μητέρας με τον θείο του, «βλέπει» το φάντασμα του νεκρού βασιλιά και αποζητά δικαίωση για το νεκρό.

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση-Ελεύθερη απόδοση: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία
Φωτισμοί-Μουσική επιμέλεια: Λεβάν Τσουλάτζε
Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Θεατρολογική επιμέλεια: Ιωάννα Μπλάτσου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Ιωάννα Καλαβρού
Σκηνοθεσία video-teaser: Χρήστος Δήμας
Σκηνοθεσία video-trailer: Αλέξανδρος Ζαρμπής
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφιδάς
Πρωταγωνιστούν: Τάσος Ιορδανίδης, Άρης Λεμπεσόπουλος, Πέμη Ζούνη, Ιωάννα Παππά, Νίκος Πουρσανίδης, Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Διακοσάββας, Θοδωρής Κανδηλιώτης, Ιάσονας Παπαματθαίου και ο Θοδωρής Κατσαφάδος.

Ημέρες και ώρες παράστασης:
Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 19.30, Πέμπτη στις 20.00, Παρασκευή και Σάββατο στις 20.30
Εορταστικό Πρόγραμμα έως 30 Δεκεμβρίου:
28/12 στις 20.00, 29/12 στις 20.30, 30/12 στις 20.30

Τιμές: Τετάρτη και Πέμπτη 17 ευρώ, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 20 ευρώ, φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές & άνω των 65 χρόνων 14 ευρώ, άνεργοι 10 ευρώ .

Θέατρο Άνεσις

Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι

Τηλ. 2107488881-2

Μοιράσου το άρθρο: