«Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα», μια παράσταση βασισμένη στο έργο του Λουίτζι Πιραντέλο, παρουσιάζεται στο θέατρο Altera Pars, από το Σάββατο 20 Οκτωβρίου.

 “Αυτό είναι το θέμα με τη ζωή.

Είναι εύθραυστη, πολύτιμη και απρόβλεπτη και κάθε μέρα είναι ένα δώρο, όχι ένα κεκτημένο δικαίωμα.

Ακούστε…”

Στο απόλυτο σκοτάδι ακούμε τη μελωδία ενός ακορντεονίστα.Όταν ανάβουν τα φώτα, ένας κύριος, μαγεμένος από τους ήχους, ξεσπά σε χειροκροτήματα… Και ύστερα; Ξεκινάει μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσά τους. Για τη μουσική, τα χρήματα, τις γυναίκες, τη μοναξιά, τη συντροφικότητα, τον έρωτα, για τον φόβο του θανάτου… Όσο άσχημα και αν φαίνονται τα πράγματα, ένα είναι σίγουρο: Ο κόσμος είναι υπέροχος, όπως μας τραγούδησε και ο Louis Armstrong.

O Άρης Λεμπεσόπουλος μονολογεί, αλλά και συνδιαλέγεται με έναν μουσικό -όπως και με το κοινό- για ερωτήματα που απασχολούσαν, απασχολούν και θα απασχολούν. Όχι με βαρύγδουπο τρόπο, ούτε με ασάφειες και δυσκολίες φιλοσοφικού περιεχομένου. Σε συνεργασία με τον Τάσο Ιορδανίδη βασίζονται στον αριστουργηματικό »Άνθρωπο με το λουλούδι στο στόμα» του Λουίτζι Πιραντέλο και προσκαλούν τον σύγχρονο θεατή, υπό τους ήχους ενός ακορντεόν, σε έναν ύμνο της ανθρώπινης ύπαρξης, σε έναν ύμνο για το δώρο της ζωής.

Συντελεστές

Πρωταγωνιστεί ο Άρης Λεμπεσόπουλος.

Διασκευή-σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια-φωτισμοί-σκηνικά-κοστούμια: Τάσος Ιορδανίδης- Άρης Λεμπεσόπουλος

Φωτογραφίες: Μελίνα Δόσιου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Σάββατο: 18:00

Κυριακή: 18:00

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Μειωμένο (φοιτητές,άνεργοι,άνω των 65): 8 ευρώ

Προσφορά προπώλησης εισιτηρίου έως και τις 19 Οκτωβρίου, 7 ευρώ.

Διάρκεια:  60 λεπτά

Μοιράσου το άρθρο: