Την παράσταση «Ελέφαντας» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Παπαλάνγκι στο Θέατρο 104, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 21:00.

Κι αν φτάνοντας στο τέλος έχεις ξεχάσει τα πάντα, ποιος μένει πίσω για να σε θυμάται;

Λίγα λόγια για την παράσταση

«Ο ελέφαντας θυμάται. Ο ελέφαντας ξέρει πότε ήρθε η ώρα να πεθάνει και γι’ αυτό πηγαίνει αυτός να συναντήσει το θάνατο, πριν ο θάνατος προλάβει να τον συναντήσει. Όταν ο ελέφαντας σταματήσει να θυμάται, θυμάται μόνο ένα πράγμα. Την διαδρομή προς το θάνατο. Πρέπει να την εκτελέσει, πριν την ξεχάσει κι αυτήν. Αλλιώς θα τον προλάβει ο θάνατος. Οι υπόλοιποι ελέφαντες θυμούνται τον ελέφαντα που ξέχασε. Κι αν θυμούνται οι υπόλοιποι ελέφαντες, σημαίνει πως είναι ακόμη ελέφαντας.»

Τέσσερις ελέφαντες διανύουν τη τελική διαδρομή τους προς τον θάνατο, αφήνοντας ο καθένας πίσω ό,τι θυμάται από τη δική του ιστορία. Πώς θυμόμαστε τους εαυτούς μας και πώς θυμούνται οι άλλοι εμάς; Κι αν φτάνοντας στο τέλος έχεις ξεχάσει τα πάντα, ποιος μένει πίσω για να σε θυμάται; Μια devised παράσταση με κεντρικό άξονα τη μνήμη.

 

Συντελεστές:

Κείμενο: Ομάδα Παπαλάνγκι
Σκηνοθεσία: Χρήστος Τσαβλίδης
Δραματουργική Επεξεργασία: Τάσος Αγγελόπουλος
Σκηνικά-Κουστούμια: Πέννυ Γεωργίου
Μουσική: Δήμος Βρύζας
Κίνηση: Ηλέκτρα Καρτάνου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Σαββίδης
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Teaser Trailer: Κωνσταντίνος Οικονόμου

Παίζουν: Παντελής Βασιλόπουλος, Μαρία Κωνσταντά, Άγγελος-Προκόπιος Νεράντζης, Έλλη Σαρρή

 

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Η θεατρική ομάδα Παπαλάνγκι αποτελείται από αποφοίτους της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ και του Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ και λειτουργεί από το 2011 με συντονιστή τον Τάσο Αγγελόπουλο. Στα χρόνια λειτουργίας της, έχει συνεργαστεί με ιστορικά σχήματα όπως η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» στη Θεσσαλονίκη και το «Θέατρο Πόρτα» στην Αθήνα, ενώ δραστηριότητές της έχουν φιλοξενηθεί από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το θέατρο «Black Box» (στη Θεσσαλονίκη) και το θέατρο «Φούρνος» (στην Αθήνα). Έχει συμμετάσχει στα «47α Δημήτρια» (Θεσσαλονίκη, 2012), στο «Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου» (Κιλκίς, 2015 και 2016), στις εκδηλώσεις «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και στο φεστιβάλ «BITEF Poliphony» (Βελιγράδι, Σερβία). Ταυτόχρονα με τις θεατρικές παραστάσεις, η θεατρική ομάδα Παπαλάνγκι ασχολείται με τον σχεδιασμό και την εκτέλεση θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων, ενώ διοργανώνει θεατρικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Θεατρική Ομάδα Παπαλάνγκι

Θέατρο 104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (μετρό Κεραμεικός)

Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00.

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 12 ευρώ, Μειωμένο (φοιτητικό): 7 ευρώ, Ανέργων/Ατέλειες: 5 ευρώ

 

Πληροφορίες-Κρατήσεις:

Τηλ : 210 3455020, 6946 384121

Μοιράσου το άρθρο: