Ο Γιάννης Πετρίδης έρχεται στο ραδιόφωνο Kosmos 93,6/107,0 και κάθε Κυριακή, από ώρα 18:00 έως 20:00, παρουσιάζει μια σειρά αφιερωματικών εκπομπών με τον δικό του μοναδικό τρόπο…

Ξεκινώντας από την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, ο Γιάννης Πετρίδης δίνει την ευκαιρία στους ακροατές του σταθμού να απολαύσουν τραγούδια απ’ όλο το φάσμα του ιταλικού τραγουδιού, από τη δεκαετία του ’50 έως και τις ημέρες μας. Από τον Ντομένικο Μοντούνιο, τον Αντριάνο Τσελεντάνο και τη Μίνα μέχρι και τον Βινίτσιο Καποσέλα, τον Μάρκο Μενγκόνι και τους σύγχρονους του ιταλικού τραγουδιού.

Από τη σειρά αυτή, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018, θα παρελάσουν όλα τα κινήματα του ιταλικού τραγουδιού που αναδείχθηκαν τα τελευταία 70 χρόνια, με ιδιαίτερη έμφαση στους τραγουδοποιούς του ’70, Λούτσιο Μπατίστι, Φραντσέσκο ντε Γκρεγκόρι, Φαμπρίτσιο ντε Αντρέ κ.ά., αλλά και στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, όλων των δεκαετιών, απ’ όπου ξεκίνησαν μεγάλες διεθνείς επιτυχίες. Πολλές από αυτές θα ακούγονται και στην ιταλική και στην αγγλική εκτέλεσή τους.

Επίσης, οι ακροατές του Kosmos θα ταξιδέψουν με τη μουσική του ιταλικού κινηματογράφου (Ένιο Μορικόνε, Νίνο Ρότα κ.ά.), τα τραγούδια Ιταλών ηθοποιών, αλλά και τις συγκλονιστικές ερμηνείες στα ιταλικά από τον Πολ Άνκα, την Ντιον Γουόργουικ και πολλούς ακόμη.

Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο γαλλικό τραγούδι και έπεται συνέχεια…

Συνεργάτης της εκπομπής ο Δημήτρης Ζουγρής.

Info

Κάθε Κυριακή, ώρα 18:00

Εκπομπή: «Ο Γιάννης Πετρίδης στο Kosmos»

Live Streaming: webradio.ert.gr/kosmos

Facebook: www.facebook.com/kosmos936

#Kosmos936   #contemporary_roots_radio

 

Μοιράσου το άρθρο: