Το θέατρο Άνεσις από τις 14 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, φιλοξενεί στη σκηνή του τον παγκόσμια αναγνωρισμένο για τη δραματουργική του αξία «Θείο Βάνια», του Άντον Τσέχωφ.

Τη σκηνοθεσία, τη μετάφραση και τη δραματουργική επεξεργασία υπογράφει ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος, ο οποίος επιστρέφει και με την ιδιότητα του ηθοποιού μετά από απουσία επτά ετών. Μαζί του η Θάλεια Ματίκα και ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Λίγα λόγια για το έργο  

Η διαχείριση ενός οικογενειακού κτήματος -ιδιοκτησίας του γαμπρού του Βάνια για τον οποίο ο τελευταίος εργάζεται με πίστη και προσήλωση- αποτελεί τον πυρήνα γύρω από τον οποίο αναπτύσσεται μια ιστορία για τα οράματα που διαψεύστηκαν, τις ιδέες που προδόθηκαν, τα πάθη που άδοξα σβήστηκαν και τις ανθρώπινες σχέσεις που χτίζονται για να γκρεμιστούν, σε ένα σύγχρονο σχόλιο για την «ατάραχη» ζωή της επαρχίας, που αλλοτριώνει σε βάθος και καταρρακώνει ανθρώπους και συνειδήσεις. Οι ήρωες στο «Θείο Βάνια», διαχρονικοί και επίκαιροι, βιώνουν τη φθορά και την ήττα του χρόνου, υποταγμένοι σε μια καθημερινότητα που τους διαλύει. Είναι τραγικοί ακριβώς γιατί γνωρίζουν πως έχουν ήδη χάσει και ανέλπιδα αναμένουν το τέλος…

Μετάφραση – δραματουργική επεξεργασία – φωτισμοί – μουσική επιμέλεια: Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας

Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη

Βοηθός σκηνοθέτη: Στεφανία Βλάχου

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφιδάς

Παίζουν: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Θάλεια Ματίκα, Βασίλης Μπισμπίκης, Σοφία Πανάγου, Θεόδωρος Κανδηλιώτης , Δημήτρης Διακοσάββας, Δημήτρης Καπετανάκος, Μάνος Καζαμίας.

INFO

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ, Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, 2107488881-2,

Από τις 14 Νοεμβρίου: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00

ΤΙΜΕΣ  17 ευρώ γενική είσοδος, 14 ευρώ (φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές και άνω των 65), 10 ευρώ  (Κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ).

Προσφορά προπώλησης μόνο μέσω viva με 10 ευρώ, που θα ισχύει μέχρι και την παραμονή της πρεμιέρας (13-11-17)

Προπώληση: Στο ταμείο του θεάτρου ΑΝΕΣΙΣ, Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, Τηλ.2107488881-2,

 

Μοιράσου το άρθρο: