Το ελληνικό συγκρότημα Iernis εμφανίζεται σε μια μουσική βραδιά στον πολυχώρο πολιτισμού Διέλευσις, και παρουσιάζει κέλτικα τραγούδια και σκοπούς, το Σάββατο  5 Μαΐου 2018, στις 21:30.

Το γκρουπ πρόεκυψε από την αμοιβαία αγάπη των μελών του για τη μουσική παράδοση των Κελτών, ένα πάθος που ενώνει όλα τα μέλη του, και που καταφέρνουν να μεταδώσουν και σε όποιο ακροατήριο παίξουν.

Οι Iernis είναι ένα ελληνικό συγκρότημα, που εμπνέεται και δημιουργεί μουσικές με βάση τη παράδοση των Κελτών. Οι σκοποί και τα τραγούδια που παρουσιάζονται είναι μεν παραδοσιακά αλλά διασκευασμένα σύμφωνα με τη δική τους αισθητική και επιρροές. Σκοποί χορευτικοί, Reels, Jigs, Hornpipes ως τραγούδια από τον 16ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Επίσης πειραματίζονται με τα κοινά σημεία της ελληνικής και ιρλανδέζικης παράδοσης και επιχειρούν να παρουσιάσουν ένα πάντρεμα των δυο μουσικών ιδιωμάτων.

Ο πυρήνας του σχήματος αποτελείται από τους Μανώλη Γαλιάτσο (Ιρλανδέζικο Μπουζούκι, Μπάντζο, Μαντολίνο), Ηλία Γυφτονικολό (Βιολί), Χρυσούλα Κεχαγιόγλου (Τραγούδι και Κουτάλια), Πάνο Πουλή (Βιολί, Φλάουτο, Concertina, Σκωτσέζικη Πίπιζα), Ηλία Πατρινό (Bodhran) και το Γιώργο Γαλιάτσο (Κιθάρα, Ιρλανδέζικο Μπουζούκι, Τραγούδι).

Σάββατο 5 Μαΐου 2018, στις 21:30

Γενική είσοδος: 10€

Ανέργων: 8€

Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις

Λέσβου 15 και Πόρου, 11256, Κυψέλη

Τηλ.: 210 8613739

 

Μοιράσου το άρθρο: